-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialiai atidarytas 3,5 mln. litų kainavęs atnaujintas lengvosios atletikos stadionas „Vingis“

Trečiadienio vakare Vilniaus Vingio parke įvyko oficialus atnaujinto lengvosios atletikos stadiono atidarymas. Renovacijos darbai vėlavo daugiau nei metus, tačiau sostinės lengvaatlečiai pagaliau ir vėl turi vietą treniruotėms. „Vingio“ stadiono pirmojo renovacijos etapo pabaigą perkirpdamas simbolinę juostelę pažymėjo premjeras Algirdas Butkevičius.
Lengvosios atletikos stadiono „Vingis“ atidarymas
Lengvosios atletikos stadiono „Vingis“ atidarymas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Labai noriu padėkoti tiems, kurie liko neabejingi poreikiui atnaujinti ir sutvarkyti šį stadioną. Tačiau to neužtenka, nes aikštynuose dažnai trūksta jaunų veidų, norėtųsi, kad jų būtų daugiau. Didžiulis ačiū už tai, kas jau yra padaryta. Ir toliau stengsimės investuoti į sporto infrastruktūrą, sveikatinimo skatinimą. Tikiuosi, kad šiame stadione išaugs dar ne vienas čempionas“, – pirmojo etapo atidarymo renginyje sakė A.Butkevičius.

Atvykus į dar 1954 m. pastatytą „Vingio“ lengvosios atletikos stadioną pirmiausia į akis krenta visiškai naujas ir ryškiai raudona spalva akinantis bėgimo takelis. Sutvarkytos žiūrovų vietos – čia įrengtos spalvotos plastmasinės kėdės 2 tūkstančiams žmonių.

Alfredo Pliadžio nuotr./Lengvosios atletikos stadiono „Vingis“ atidarymas
Alfredo Pliadžio nuotr./Lengvosios atletikos stadiono „Vingis“ atidarymas

Pačiame stadione įrengtas naujas disko metimo sektorius, šuolių į tolį ir aukštį vietos. Labiausiai apverktina prieš renovaciją buvo stadiono administracijos, persirengimo patalpų ir dušų patalpa, tačiau ji dabar visiškai atnaujinta.

Kaip sakė Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovas Klemensas Rimšelis, renovacija atsiėjo 3,5 mln. litų. Dar 2,1 mln. litų numatyta antrajame darbų etape.

Alfredo Pliadžio nuotr./Lengvosios atletikos stadiono „Vingis“ atidarymas
Alfredo Pliadžio nuotr./Lengvosios atletikos stadiono „Vingis“ atidarymas

„Nors stadionas ir nedidelis, tačiau pirmąjį etapą mes norime atidaryti. Kai aš atėjęs į KKSD pamačiau, kaip stadionas atrodė... kažkoks absurdas. Persirengimo kambariai ir dušai buvo apverktini, nebuvo bėgimo tako. Sunkmečiu nebuvo lengva numatyti lėšų stadiono rekonstrukcijai, tačiau tai buvo būtina, juk čia sportuoja geriausi ir žymiausi Lietuvos lengvaatlečiai. Dar reikia sutvarkyti tvorą, padaryti stadioną saugų vaikams, dar yra darbų ties pastatu ir jėgos sporto aikštele“, – pasakojo K.Rimšelis.

Stadione bus galima žaisti ir futbolą – kai tik iš užsienio „atvažiuos“ futbolo vartai.

KKSD vadovas atskleidė, kad stadione bus galima žaisti ir futbolą – kai tik iš užsienio „atvažiuos“ futbolo vartai. Jie bus su ratukais, tad bet kuriuo metu bus lengvai patraukiami į šalį.

Po pirmojo modernizavimo etapo stadionas jau bus visavertiškai naudojamas, tačiau 2015-2016 m. numatytas antrasis etapas, kurio metu bus baigta tvarkyti aplinka – šiuolaikiškai įrengti greta stadiono esantys teniso aikštynai, renovuota lauko treniruoklių salė, inventoriaus sandėlis, įrengtas stadiono aptvėrimas ir apšvietimas, sutvarkytos vandentiekio sistemos.„Vingio“ lengvosios atletikos stadionas priklauso Lietuvos olimpiniam sporto centrui (LOSC).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius