Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinė čempionė: A.Palšytė gali iškovoti medalį, bet auksas bus rusės

39-erių Ispanijos šuolininkė į aukštį Ruth Beitia prieš metus pasitraukė iš profesionalaus sporto, tačiau Europos čempionate Berlyne toliau seka lengvaatlečių kovas. Prieš dvejus metus Amsterdame ji tapo čempione, o Airinė Palšytė iškovojo sidabrą. R.Beitia įsitikinusi, kad lietuvė ant prizininkių pakylos sugrįš.
Ruth Beitia ir Airinė Palšytė
Ruth Beitia ir Airinė Palšytė / „Scanpix“/AP nuotr.

1,92 m ūgio išraiškinga ispanė prie manęs prisėdo Berlyno metro. Viena tituluočiausių šuolininkių į aukštį istorijoje iškart išsitraukia ispaniškų spalvų vėduoklę ir bando atsigaivinti. Šiomis dienomis Berlyne karščiau nei R.Beitia gimtinėje.

Europos čempionate ji vadovauja Ispanijos delegacijos moteriškajai daliai. Ji atsakinga už 44 dalyves, todėl stebi daugybę varžybų.

R.Beitia patikina, kad nepraleido ir šuolių į aukštį sektoriaus. Atrankoje net šešios šuolininkės į finalą žengė pirmu numeriu, įveikusios 1,90 m aukštį.

Tačiau ispanė iškart išskiria favoritę Mariją Lasickienę.

„Ji neįtikėtina. Kai ji šoko 1,90 m, dar buvo šitokia atsarga“, – didžiulį tarpą rankomis rodo ekspresyvioji ispanė.

„Scanpix“ nuotr./Ruth Beitia, Airinė Palšytė ir Julija Levčenka
„Scanpix“ nuotr./Ruth Beitia, Airinė Palšytė ir Julija Levčenka

R.Beitia puikiai sutaria su Lietuvos atstove A.Palšyte, su kuria ne kartą lipo ant prizininkių pakylos. Amsterdame triumfavo ispanė, o Europos uždarų patalpų čempionate Belgrade R.Beitia nusileido lietuvei.

„Žinau, kad Airinei tai tik trečias startas šį sezoną. Ji turėjo labai ilgą pertrauką. Tai keista, bet atrankoje jos šuoliai buvo užtikrinti“, – įvertino olimpinė čempionė.

Paklausta, ką mato ant prizininkių pakylos Berlyne, R.Beitia nedvejoja: „Pirma vieta jau užimta M.Lasickienei. Čia nėra jokių klausimų. Tikiu ir norėčiau, kad sidabras ir bronza atitektų Airinei ir Alessiai (italė Alessia Trost). Tik nežinau, kuris kuriai.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė

Pati R.Beitia Europos čempione yra tapusi net tris kartus, tačiau olimpinė čempionė baigė karjerą tik su bronza pasaulio čempionatuose. Pernai Londone ji liko tik dvylikta ir nusprendė baigti karjerą.

Dėl to R.Beitia visai nenusimena ir tikina, kad veiklos turi per akis: „Tikrai nepasiilgstu varžybų. O sportas visada su manimi. Aš turiu sąrašą sporto šakų, kurias noriu išmėginti. Bandau viską iš eilės ir žymiuosi varneles.“

Šuolių į aukštį finalas prasidės penktadienį 20:20 val. Lietuvos laiku. A.Palšytės kovą dėl medalio sekite 15min portale, kur bus pateiktas ir karščiausias sportininkės komentaras po varžybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius