Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinė čempionė C.Semenya laimėjo apeliaciją „testosterono byloje“

Dukart olimpinė čempionė bėgikė Caster Semenya laimėjo pateikusi Europos Žmogaus Teisių Teismui (EŽTT) apeliaciją dėl testosterono lygį sportininkų organizme reguliuojančių taisyklių pakeitimo.
Caster Semenya
Caster Semenya / „Scanpix“/AP nuotr.

Šis sprendimas gali priversti Sporto arbitražo teismą iš naujo išnagrinėti taisykles, pagal kurias C.Semenya ir kitos sportininkės buvo priverstos dirbtinai mažinti natūraliai padidėjusį testosterono kiekį, kad galėtų varžytis aukščiausio lygio varžybose, pavyzdžiui, olimpinėse žaidynėse ir pasaulio čempionatuose.

Strasbūre įsikūręs EŽTT keturių teisėjų balsais priėmė C.Semenyai palankų sprendimą. „Prieš“ balsavo trys teisėjai.

Teismas taip pat nusprendė, kad Pietų Afrikos bėgikei nebuvo suteikta „veiksminga teisių gynimo priemonė“ dėl šios diskriminacijos, kai Sporto arbitražo teismas ir Šveicarijos Aukščiausiasis Teismas atmetė du ankstesnius jos skundus.

Iš karto nebuvo aišku, ar šis sprendimas privers nedelsiant atšaukti taisykles ir ar 32 metų C.Semenya galės dalyvauti kitų metų olimpinėse žaidynėse Paryžiuje.

Ji yra 2012 ir 2016 metų 800 metrų bėgimo olimpinė čempionė, tačiau nuo 2019 metų jai draudžiama varžytis šioje rungtyje dėl testosterono lygį sportininkų organizme reguliuojančių taisyklių ir Tokijo olimpinėse žaidynėse ji savo titulo negynė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius