Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Optimistiškiausiuose Lietuvos lengvaatlečių planuose – du medaliai (nuotraukos)

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos optimistiškiausias planas Europos lengvosios atletikos čempionate Barselonoje – du medaliai, praneša LLAF.
Atvykimo į Barseloną akimirkos
Atvykimo į Barseloną akimirkos / Alfredo Pliadžio nuotr.

Pirmadienį vakare Barselonoje, olimpiniame stadione iškilmingu atidarymu prasidės Europos lengvosios atletikos čempionatas. 20–osiose Senojo žemyno pirmenybėse dalyvaus 25 Lietuvos lengvaatlečiai – 15 moterų ir 10 vyrų. Šalies lengvosios atletikos federacijos vadovai apie medalius kalba atsargiai, tačiau turi tylią viltį, kad susiklosčius palankiai aplinkybėmis du mūsų sportininkai gali pakovoti dėl medalių.

Anot LLAF generalinės sekretorės Nijolės Medvedevos, dėl medalių pakovoti galėtų disko metikas Virgilijus Alekna ir šiame sezone puikius rezultatus 800 metų distancijoje demonstruojanti Eglė Balčiūnaitė.

„Jei mus lydės sėkmė, tikimės dviejų medalių. Sektoriuose, distancijose visi yra lygus, o kaip bus – parodys gyvenimas, – prieš išvyką į Barseloną teigė LLAF generalinė sekretorė. – Iš visų sportininkų lauksime gerų startų. Tikimės, kad sportininkai čempionate gerins asmeninius rezultatus arba bus arti jų. Tai leistų daugeliui pakovoti finaluose, o ten būna įvairių netikėtumų, kartais ir labai džiuginančių. Galbūt kam nors iš mūsiškių pavyks tai padaryti“.

LLAF generalinė sekretorė džiaugėsi galimybe į Barseloną išvežti gausią Lietuvos rinktinę. „Ne vienerius metus siekėme daugiau dėmesio skirti jaunajai kartai, todėl dabar ir turime gausų būrį gabių lengvaatlečių. Turint gausią rinktinę, turi didesnė tikimybė mūsų sportininką išvysti tarp labai aukšto lygio atletų. Džiaugiamės gausia delegacija. Ji galėjo būti dar didesnė, bet kai kam sutrukdė traumos, kai kam kitos priežastys. Tikiu, kad didžioji dauguma Barselonoje parodys tai, ką jie gali“, – sakė N. Medvedeva.

Pirmoji iš Lietuvos rinktinės Barselonoje startuos Austra Skujytė. Antradienį olimpinė vicečempionė dalyvaus rutulio stūmimo kvalifikacinėse varžybose, o jei įveiks pirmąjį barjerą – ir finale. Pirmąją čempionato varžybų dieną startuos dar keturi lietuviai: 800 metrų kvalifikacinėse varžybose – Eglė Balčiūnaitė, disko metimo kvalifikacinėse varžybose – Zinaida Sendriūtė, trišuolio kvalifikacinėse varžybose – Mantas Dilys, šuolio į tolį kvalifikacinėse varžybose – Lina Andrijauskaitė.

Lietuvos rinktinės sudėtis

Moterys:
Lina Grinčikaitė (100 m; 4x100 m),
Eglė Balčiūnaitė (800 m),
Živilė Balčiūnaitė (maratonas),
Rasa Drazdauskaitė (maratonas),
Remalda Kergytė (maratonas),
Sonata Tamošaitytė (100 m b/b; 4x100 m),
Airinė Palšytė (šuolis į aukštį),
Lina Andrijauskaitė (šuolis į tolį; 4x100 m),
Austra Skujytė (rutulio stūmimas),
Zinaida Sendriūtė (disko metimas),
Neringa Aidietytė (20 km sportinis ėjimas)
Kristina Saltanovič (20 km sportinis ėjimas),
Brigita Virbalytė–Dimšienė (20 km sportinis ėjimas),
Edita Kavaliauskienė (abi – 4x100 m)
Silva Pesackaitė (abi – 4x100 m)

Vyrai:
Vitalijus Kozlovas (800 m),
Mantas Šilkauskas (110 m b/b),
Silvestras Guogis (400 m b/b),
Povilas Mykolaitis (šuolis į tolį),
Mantas Dilys (trišuolis),
Aleksas Abromavičius (disko metimas),
Virgilijus Alekna (disko metimas),
Darius Draudvila (dešimtkovė),
Donatas Škarnulis (50 km sportinis ėjimas)
Tadas Šuškevičius (50 km sportinis ėjimas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius