Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagerinti pasaulio rekordą bandysiantis A.Sorokinas: „Man reikia greičio“

„Amerika yra Amerika, – nusijuokė į Jungtines Amerikos Valstijas treniruotis išvykęs ultra bėgikas Aleksandras Sorokinas. – Spėju, kad man patinka. Pamačiau tik vieną valstiją, o treniruočių stovykloje sukamės tarp čia atvykusių europiečių“.
Aleksandras Sorokinas
Aleksandras Sorokinas / Organizatorių nuotr.

Kovo viduryje į Arizoną išvykęs bėgikas patikslino, kad apie 30 bėgikų iš Europos apsigyveno Flagstaff‘o mieste išnuomotuose namuose.

„Nuomojami keturi namai 2 kilometrų spinduliu, – informavo apie savo gyvenimo sąlygas stovykloje A. Sorokinas. – Kiekvieną rytą sportininkai pradeda sporto salėje, kuri tapo mūsų pagrindine susitikimų vieta“.

Daug laiko A. Sorokinas praleidžia su trenerio Tomaszo Lewandowskio vidutinių nuotolių bėgikų komanda.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Bėgikas Aleksandras Sorokinas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Bėgikas Aleksandras Sorokinas

„40-50 proc. savo treniruočių atlieku su šia komanda, – pasakojo A. Sorokinas. – Greičiai jose visai kitokie, daug pagreitėjimų. Tačiau tai yra svarbi patirtis. Žaviuosi pačių treniruočių struktūra. Ko išmokau? Anksčiau aš nedarydavau tiek daug apšilimo pratimų. Čia sužinojau labai daug apie apšilimą, apie treniruočių struktūrą. Matau, koks gali būti sportininkų greitis, matau, kaip jie atlieka pagreitėjimus... Atsilieku nuo jų, bet džiaugiuosi būdamas to dalimi. Be to, jaunimas, su kuriuo tenka treniruotis suteikia ypatingos energijos. Treniruotėse visada linksma“.

Kita A. Sorokino laiko dalis skiriama savarankiškoms treniruotėms pagal trenerio Sebastiano Bialobrzeskio programą.

Priminsime, kad pasaulio bėgimo rekordininkas rengiasi greičiausioms 100 kilometrų lenktynėms pasaulyje, kurios gegužės 14 d. vyks Vilniuje. 100 kilometrų bėgimo rekordininkas – 6 val. 5 min. ir 41 sek. – tikisi, kad „The World’s Fastest Run powered by Nord Security“ varžybose pavyks rezultatą pagerinti.

„Dabar pagrindinė mano užduotis – pasiekti geriausią sportinę formą gegužės 14-ai dienai, – sakė A. Sorokinas. – Turiu padidinti organizmo galimybes, kad galėčiau išlaikyti pakankamą greitį. Ištvermės, atrodo, man pakanka, tačiau tikrai trūksta greičio. Tikiu, kad būtent treniruotės su geriausiais Europos vidutinių nuotolių bėgikais man padės. Reikia tik greičio, greičio, greičio...“

Bėgikas teigė, kad su treneriu S. Bialobrzeskiu jau paskaičiavo, kokį greitį reikės išlaikyti trasoje, norint pagerinti pasaulio rekordą. „3:35-3:36 kilometrui… Paskutinis panašus mano bėgimas buvo maratonas Sevilijoje – ten tempas buvo netgi didesnis – 3:26-3:27 – po stovyklos Kenijoje pakankamai gerai jaučiausi. Neišsitaškiau stipriai. Lyg ir galiu bėgti... Žiūrėsime. 100 kilometrų varžybos prasideda po 50 kilometrų. Jei organizmas galės išlaikyti greitį, viskas bus gerai“.

Organizatorių nuotr./Aleksandras Sorokinas
Organizatorių nuotr./Aleksandras Sorokinas

A.Sorokinas net nebandė slėpti, kad artėjant varžyboms, jaudulys kyla.

„Žmona, kaip visada, pasakė „nelaimėsi – viskas, galėsime skirtis“, – nusijuokė bėgikas, priminęs, kad „The World’s Fastest Run powered by Nord Security“ data sutampa su žmonos Jelenos gimtadieniu. – Ji tiesiog pasakė, kad negaliu pasišiukšlinti per jos gimtadienį. Tai kur čia nebus to jaudulio dabar? Užvirėme tokią košę, kad jau net baisu. Kai bėgdavau užsienyje, tiek nesijaudindavau, o čia suprantu, kad visi matys. Jaudinuosi dabar po kiekvienos prastesnės treniruotės. Iškart susisuka galvoje mintys, kad „šakės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius