-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pajėgiausi šalies lengvaatlečiai jėgas pasitikrins Kaune

Jau šią savaitę – penktadienį bei šeštadienį – vyks Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės varžybos. Į Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadioną sugužės bemaž visi geriausi šalies lengvaatlečiai, sieksiantys iškovoti teisę dalyvauti Europos lengvosios atletikos komandiniame čempionate.
Raivydas Stanys
Raivydas Stanys / Alfredo Pliadžio nuotr.

Tarp dalyvių bus pasaulinio lygio disko metikai Zinaida Sendriūtė ir Andrius Gudžius, tituluoti sprinteriai Lina Grinčikaitė bei Rytis Sakalauskas, Europos vicečempionas šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys. Į sportą grįžusi daugiakovininkė Austra Skujytė startuos 100 m barjerinio bėgimo ir 200 m rungtyse, o maratonininkė Rasa Drazdauskaitė varžysis 1500 m nuotolyje. Tiesa, LLAF taurės varžybas praleis į prestižinės Deimantinės lygos etapą išvykusi Airinė Palšytė.

Praėjusią savaitę būrys lengvaatlečių su „Cosma“ klubu dalyvavo Europos klubų taurės varžybose Slovakijoje, kur tiek vyrų, tiek moterų ekipos iškovojo pirmas vietas. Vienas iš pergalės kalvių buvo ir R.Stanys, peršokęs 223 cm, pasiekęs geriausią sezono rezultatą Lietuvoje bei užėmęs antrą vietą.

„Man tai buvo tarsi pirmas startas šį sezoną, nes prieš tai dalyvavau SELL žaidynėse, kur šokau tik tam, kad užimčiau pirmą vietą, o tą padaręs nutraukčiau varžybas, – sakė R.Stanys. – Klubų varžybose Slovakijoje pasirodžiau gana neblogai. Kelionė buvo nelengva, šiek tiek apsirgau, tad rezultatas visai nieko – atakavau olimpinį normatyvą.“

Pasaulio čempionato normatyvą – 228 cm – R.Stanys įvykdė dar žiemos sezono metu, kai LLAF taurės varžybose Vilniuje pagerino 22 metus gyvavusį šalies uždarų patalpų rekordą. Olimpinius normatyvus ištvermės rungčių atstovams galima vykdyti nuo sausio mėnesio, kitiems, tarp jų ir šuolininkams – tik nuo gegužės. Olimpinius kelialapius savo kišenėje jau turi penki ėjikai, trys maratonininkės bei A.Palšytė.

„Nežinau, ar psichologiškai yra lengviau, jog pasaulio čempionato normatyvas jau įvykdytas. Dabar tikslas – olimpinis normatyvas. Kiekvienose varžybose stengiuosi šokti vis aukščiau, LLAF taurės varžybose bandysiu šturmuoti olimpinį normatyvą“, – teigė R.Stanys.

Po ilgos pertraukos Lietuvos stadionų takelių tvirtumą išbando stajerė Monika Juodeškaitė. JAV studijuojančiai lietuvei sezonas už Atlanto baigėsi anksčiau – sportininkė žiemą patyrė traumą.

asmeninio archyvo nuotr./Monika Juodeškaitė
asmeninio archyvo nuotr./Monika Juodeškaitė

„Praleidau visą sezoną, nes žiemą turėjau traumą. Dabar viskas gerai, neskubėjome, jog pilnai išsigydyčiau. Darau geras treniruotes ir laukiu varžybų“, – šypsojosi M.Juodeškaitė.

LLAF taurės varžybose Lietuvos rekordininkės Ingos Juodeškienės dukra startuos 3000 m distancijoje.

„3000 m yra mėgstamiausia mano rungtis. Pagrindinė užduotis yra laimėti ir iškovoti teisę atstovauti Lietuvai Europos komandiniame čempionate, – teigė M.Juodeškaitė. – Planas toks, jog pirmoje sezono dalyje bėgsiu 3000 m LLAF taurės varžybose, jei pasiseks, ir Europos komandiniame čempionate, o po jo bandysiu bėgti ir 5000 m.“

Trys moterys ir trys vyrai, LLAF taurės varžybų metu pasiekę aukščiausius rezultatus, bus apdovanojami piniginiais prizais.

Varžybų pradžia penktadienį – 15 val. 20 min., šeštadienį – 11 val. 30 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius