-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiuje – 37 000 bėgikų

Sekmadienį Prancūzijos sostinėje vyks jau 33 Paryžiaus maratonas, kuriame dalyvaus net 37000 bėgikų iš 94 šalių. Ir net 11500 jų bus iš užsienio valstybių.
Vanderlei Cordeiro de Lima
Vanderlei Cordeiro de Lima / nuotr.
Temos: 2 Bėgimas Paryžius
Paryžiaus maratonas
Paryžiaus maratonas

Vien iš gretimos Didžiosios Britanijos dalyvauti maratone užsiregistravo apie 5 tūkstančius sportininkų, o šalia trasos atletus palaikys per 200 tūkstančių sirgalių. Šiais metais Paryžiuje bėgs ir itin stipri Kenijos delegacija, kurios lyderiu bus Čikagos bei Hamburgo maratonų nugalėtojas Davidas Mandago.

Tarp geriausiai žinomų bėgikų bus ir olimpinio bronzos medalio laimėtojas, 39 metų brazilas Vanderlei Cordeiro de Lima – tai tas pats sportininkas, kuris olimpinio maratono Atėnuose metu buvo chuliganiškai užpultas trasoje. Tuomet psichinių sutrikimų turintis žiūrovas perlipo apsauginę tvorelę ir išstūmė brazilą už trasos. Tuo metu jis bėgo antras ir dar nebuvo praradęs vilčių laimėti olimpinį auksą, tačiau po incidento sumažino greitį ir finišavo trečias.

Už tai, kad po tokio incidento baigė distanciją, brazilas buvo apdovanotas ne tik olimpiniu, tačiau ir specialiu Tarptautinio Olimpinio Komiteto medaliu.

Paryžiaus maratono laimėtojas gaus 50 000 eurų pagrindinį prizą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius