-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionate Londone – geležinės belgės triumfas ir Latvijos tragedija

Olimpinė čempionė Nafissatou Thiam pratęsė dominavimą moterų septynkovėje ir triumfavo pasaulio lengvosios atletikos čempionate Londone. Su šiuo startu itin daug vilčių siejo Latvija, kurios atstovė Laura Ikauniece-Admidina jau pirmoje rungtyje patyrė traumą ir pasitraukė iš kovos.
Laura Ikauniece-Admidina
Laura Ikauniece-Admidina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ketvirtą vietą, o prieš dvejus metus Pekine pasaulio čempionate bronzą iškovojusi L.Ikauniece-Admidina buvo laikoma viena iš septynkovės favoričių.

Tėvynaine tikėjo ir Latvijos sporto žurnalistai, kurie į Londoną atvyko kurti dokumentinio filmo apie vieną iš sėkmingiausių visų laikų šalies lengvaatlečių.

Tačiau jis tikriausiai bus labai trumpas. Jau pirmoje rungtyje, 100 metrų barjeriniame bėgime, latvė patyrė traumą ir baigė pasirodymą.

„Distancijos viduryje pajutau stiprų skausmą, nebegalėjau vystyti greičio. Net sunku pagalvoti, ką aš galėjau pasiekti, jei ne ši trauma. Buvau viena iš trijų lyderių, visus metus ruošiausi šiam startui“, – apmaudo neslėpė latvė.

Sekmadienį pasaulio čempionate užgeso ir dar viena Latvijos viltis. Ieties metikė Madara Palameika atrankos varžybose ietį numetė 59,54 m ir nepateko į finalą. Latvei priklausantis šalies rekordas yra 66,18 m, o šį sezoną ji demonstravo puikią formą ir tapo Deimantinės lygos etapo nugalėtoja.

Belgijos atstovė Nafissatou Thiam iš viso surinko 6784 taškus ir užtikrintai tapo čempione. Tai istorinis aukso medalis Belgijai, kuri iki šiol ant aukščiausio pasaulio lengvosios atletikos podiumo laiptelio nebuvo užlipusi.

Tai istorinis aukso medalis Belgijai

„Tai buvo labai sunkūs metai. Sulaukiau daug spaudimo, bet sugebėjau išlaikyti geriausios formos. Sporte taip jau yra, kad ne visada atsiperka sunkus darbas. Dabar man sekasi, bet kada nors ateis ir sunkus metas, visiems taip būna“, – po triumfo pasaulio čempionate kalbėjo Belgijos žvaigždė.

Vos 22-ejų N.Thiam į save dėmesį atkreipė Rio de Žaneire, kur tapo olimpine čempione ir nukovė britų žvaigždę Jessicą-Ennis Hill.

Londone belgė buvo geriausia šuolių į aukštį, rutulio stūmimo ir šuolių į tolį rungtyse.

Sidabrą iškovojo vokietė Carolin Schaefer, o bronzą – olandė Anouk Vetter.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nafissatou Thiam
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nafissatou Thiam

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius