-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionato fone šimtai lengvaatlečių Vilniuje laukia maniežo reanimacijos

Tuo metu, kai Katare pasaulio lengvosios atletikos žvaigždės varžosi planetos pirmenybėse, Vilniuje po sporto karalienės rūmus vaikšto statybininkai ir burzgia mašinos. Naujamiestyje esantis lengvosios atletikos maniežas, kuriame sportavo Virgilijus Alekna, Laura Asadauskaitė, Airinė Palšytė ir daug kitų atletų, uždarytas.
Maniežas Vilniuje uždarytas remontui.
Maniežas Vilniuje uždarytas remontui. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nors maniežas uždarytas, išvysti viduje dirbančius statybininkus nesunku, nes didžiųjų stiklo langų nėra – jie išimti.

Pasaulio čempionato metu Vilniaus manieže, kuriame išaugo ne viena lengvaatlečių karta, sukiojasi ekskavatorius ir kelios statybinių atliekų mašinos.

Rausvos dangos bėgimo takai ir platūs balkonai, kuriuose taip pat bėgiodavo sportininkai, dabar yra išmontuoti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remontuojamas maniežas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remontuojamas maniežas

Lengvosios atletikos maniežas atletams uždarytas, kad atgytų naujesnis ir išvengtų tokių bėdų, kurios nutiko pastaraisiais metais: dėl elektros gedimo ir pasklidusių dūmų šimtai vaikų turėjo sprukti iš maniežo žiemą, o rutulio stūmimo sektoriuje lopytame apsaugos tinkle skylę radęs 6 kg rutulys kliudė pro šalį bėgusios merginos galvą.

Nuo 2005 metų rimto remonto nematęs senasis maniežas pagaliau reanimuojamas.

Anot maniežą valdančio Lietuvos sporto centro vadovo Lino Tubelio, gruodį turėtų pasibaigti pirmojo etapo darbai – planuojama sutvarkyti areną, šildymo sistemą, persirengimo kambarius, papildomas patalpas antidopingo ir medicinos specialistams.

Jei sulauktų antros finansinės injekcijos, kitų metų gegužę maniežas vėl vasarai vėl būtų uždarytas papildomiems darbams.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remontuojamas maniežas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remontuojamas maniežas

Pagal dabartinį projektą, maniežo atnaujinimas turėtų kainuoti 1,7 mln. eurų. Tačiau, L.Tubelio skaičiavimais, reikėtų daugiau.

„Nuėmus grindų dangą, išlenda daugiau taisytinų dalykų. Visam maniežui visiškai sutvarkyti reikėtų apie 3 milijonų“, – sakė Lietuvos sporto centro direktorius.

Iš pradžių buvo planuoja, kad maniežo pirmojo etapo darbai bus baigti šio rudens pradžioje.

Lengvaatlečiai kol kas sportuoja Vingio parke, bet orams atšalus sąlygos ten sportuoti taps labai prastos.

„Buvo žadėta, kad nuo spalio 1 dienos galėsime grįžti į maniežą, bet viskas priklauso nuo darbų vykdytojų – darbai nevyksta taip greitai, – sakė lengvosios atletikos trenerė Giedrė Kupstytė. – Pagal pradinius tempus mums atrodė, kad iš tiesų jie baigs gal tik kitų metų žiemą. Tačiau dabar matome, kad jų tikrai dirba daug ir galbūt gruodį iš tiesų viską pabaigs.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Giedrė Kupstytė
Alfredo Pliadžio nuotr./Giedrė Kupstytė

G.Kupstytė su auklėtiniais iki šiol dirbo lauke ir planuoja ten tęsti treniruotes dar kurį laiką. Uždarius maniežą šimtai jaunųjų sportininkų pabiro ir dabar treniruojasi kas kur – Vingio parke, mokyklų ir universitetų salėse.

Vilniaus savivaldybė pasiūlė alternatyvias sąlygas tęsti treniruotes ir dėl uždaryto maniežo lengvaatlečiai garsiai nesiskundžia, nes jaučia, kad už kantrybę bus apdovanoti.

G.Kupstytė svajoja, kaip vaikai galės išbėgti ant naujos maniežo dangos, kaip galės lakstyti jau ne kvadrato, bet ovalo formos nauju balkonu, kuris irgi bus padengtas specialia bėgimo danga.

„Su kitais treneriais kalbame, kad statybų pagreitinti negalime, tad turime pakentėti, – sakė G.Kupstytė. – Manome, kad verta, nes grįšime į visiškai kitokį pastatą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius