-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas – tuščiame stadione

Įsibėgėjus trečiajai pasaulio lengvosios atletikos čempionato dienai Maskvos „Lužnikų“ stadionas atletus pasitinka beveik tuščias, skelbia „Reuters“. Net sekmadienį 100 metrų vyrų bėgimo metu, kuomet publikos numylėtinis Usainas Boltas ketvirtą kartą tapo pasaulio čempionu, buvo užpildyt tik du trečdaliai stadiono, čempionato metu talpinančio 50 tūkst. žiūrovų.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Stadione atmosfera labai niūri“, – sakė olimpinis čempionas Felixas Sanchezas. Tačiau jo teigimu, tai nedaro įtakos jo pasirodymo kokybei.

„Esu veteranas, dalyvavau keturiose olimpinėse žaidynėse ir aštuoniuose pasaulio čempionatuose, jau išmokau atsiriboti nuo aplinkos“, – sakė F.Sanchezas.

Palyginus su žiūrovu susidomėjimu pernai vykusiose Londono vasaros olimpinėse žaidynėse, kai tribūnos lengvosios atletikos varžybų metu buvo sausakimšos, šiemet atletai varžosi beveik vieni, stebimi tik žiniasklaidos atstovų. Liūdniausiai atrodo rytinės varžybos, nes į stadioną atvyksta vos keli šimtai prisiekusių ukrainiečių sirgalių.

Organizatoriai teigia išpardavę 80 proc. bilietų, tarp kurių ir visus finaliniam savaitgaliui rugpjūčio 17–18 dienomis, kurio metu vyks visi keturi estafečių finalai, tačiau toks jų tvirtinimas skamba nerealistiškai.

„Buvo surengta didelė reklaminė kampanija ir į tai investuota daug pinigų“, – sakė Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos viceprezidentas ir šuolio su kartimi pasaulio rekordininkas Sergėjus Bubka.

Buvęs atletas dėl prasto varžybų lankomumo kaltino orą: „Lauke karšta ir saulėta, todėl dauguma žmonių yra linkę būti lauke, net ir įsigijusieji bilietus mieliau renkasi kitaip praleisti savo laiką“, – teigė S.Bubka.

Praėjusį mėnesį Maskvoje vykusios pasaulio regbio-7 varžybos į stadioną taip pat nesutraukė daug entuziastų. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius