-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio neįgaliųjų žaidynėse – neįtikėtina Lietuvos lengvaatlečių sėkmė

Tailande vykstančiose Pasaulio neįgaliųjų sporto žaidynėse (World Abilitysport Games) toliau spindi Lietuvos atstovai. Sėkmingų pirmadienio plaukikų startų įkvėpti lietuviai įspūdingą pasirodymą pratęsė ir lengvosios atletikos varžybose. Antradienį Lietuvos neįgalieji sportininkai iškovojo net tris medalius.
Lietuvos sportininkai
Lietuvos sportininkai / LNSF nuotr.

Aukso medaliais pasidabino bėgimo triračiais atstovė Bela Morkus bei rutulio stūmikas Donatas Dundzys.

B.Morkus 200 m distanciją T71 klasėje įveikė per 41,38 sek. ir paliko visas varžoves už nugaros. Sportininkei pasiruošti varžyboms padėjo trenerės Aušra Kriškoviecienė ir Ramunė Motiejūnaitė.

„Labai džiaugiuosi, kad pavyko užimti pirmąją vietą. Gaila, kad nepavyko pagerinti savo asmeninio rezultato, bet pasistengsiu tą padaryti 100 m distancijoje. Labai džiaugiuosi, kad atstovauju Lietuvai. Labai noriu padėkoti Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijai, kad pakvietė mane į šias varžybas, kad patikėjo manimi, kad galėjau atstovauti Lietuvai ir užimti pirmąją vietą“, – po pergalės kalbėjo čempione tapusi B.Morkus.

Tuo metu D.Dundzys rutulį F38 klasės varžybose nustūmė 13,64 m. Šis rezultatas taip pat buvo geriausias tarp visų sportininkų. Lengvaatletį varžyboms ruošė treneris Jonas Baltrušaitis.

„Džiaugiuosi rezultatu. Nedaug trūko iki asmeninio rekordo. Džiugu, kad pavyko „atidaryti“ lietuviams šį stadioną, dabar žiūrėsime, kaip seksis disko metimo varžybose“, – samprotavo D.Dundzys.

Sidabro medalį antradienį pridėjo ir kita bėgimo triračiais atstovė Olga Griškalauskaitė (trenerės A.Kriškoviecienė ir R.Motiejūnaitė), kuri T71 klasėje 200 m distanciją įveikė per 1 min. 2,45 sek., ji į priekį praleido tik auksą iškovojusią B.Morkus.

„Jaučiuosi labai gerai. Pasiekiau savo tikslą, dėl kurio čia atvažiavau. Tikiuosi, kad mano pasiekimai nesustos“, – su šypsena veide kalbėjo O.Griškalauskaitė.

Šauniai Lietuvos garbę gynė ir rutulio stūmikas Simonas Strelkauskis. Jis F36 klasės varžybose įrankį nustūmė 10,53 m ir užėmė šeštąją vietą. Lengvaatletį ruošė treneris Deimantas Jusys.

Primename, kad pirmadienį Lietuvos neįgaliųjų sportininkų rinktinės medalių kraitį „atidarė“ plaukikė Gabrielė Čepavičiūtė, kuri 100 m plaukimo nugara varžybose (S6 klasėje) distanciją įveikė per 1 min. 38,53 sek. ir neturėdama sau lygių nuskynė aukso medalį.

Trečiadienį Lietuvos neįgaliųjų rinktinės pasirodymą tęs dar gausesnis būrys lengvaatlečių: Genadij Zametaškin (kuokelės metimas, F32 klasė, 9:46 val. Lietuvos laiku, rutulio stūmimas, F32 klasė, 11:55 val.), Ramūnas Verbavičius (ieties metimas, F55 klasė, 9:50 val.), Jonas Spudis (ieties metimas, F44 klasė, 9:56 val.), Kęstutis Skučas (1500 m važiavimas vežimėliu, T52 klasė, 10:05 val.), Ramūnas Rojus (ieties metimas, F57 klasė, 11:27 val.), Eivydė Vainauskaitė (rutulio stūmimas, F46 klasė, 11:50 val.), Eugenijus Vaičaitis (rutulio stūmimas F34 klasė, 12:00 val.).

Kęstučio Skučo vadovaujamos Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos suburtai šalies rinktinei iš viso Tailande atstovauja net 19 sportininkų, kuriems padeda trys lydintieji treneriai. Geriausius neįgaliuosius sportininkus iš viso pasaulio į Tailandą sukvietusiose Pasaulio neįgaliųjų sporto žaidynėse iš viso yra varžomasi 11 sporto šakų. Žaidynės vyks gruodžio 4–9 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius