Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po istorinio metimo – M.Aleknos SMS žinutė tėvui: „Buvo vidurnaktis, bet sulaukiau atsakymo“

Lengvosios atletikos pasaulis apstulbęs. 38-erius metus gyvavęs seniausias šios sporto šakos rekordas vyrų varžybose galiausiai krito. Disko metimo naujuoju pasaulio rekordininku nuo šiol yra laikomas 21-erių vilnietis Mykolas Alekna.

Prestižiniame Berklio universitete Kalifornijoje studijuojantis galiūnas įspūdingai tęsia pasirengimą Paryžiaus olimpinėms žaidynėms ir net 27 centimetrais pagerino geriausią visų laikų pasiekimą, kurį 1986-aisiais buvo užfiksavęs tuometinės Rytų Vokietijos atstovas Jurgenas Schultas (74,08) – šešiolika metų anksčiau nei gimė Mykolas.

„Tai buvo nuostabus metimas, tikrai geros sąlygos, puiki publika. Tiesiog mėgavausi varžybomis, o vienas metimas buvo tikrai geras ir man pavyko pasiekti naują pasaulio rekordą, todėl esu labai laimingas“, – kalbėjo naujasis pasaulio rekordininkas.

Kalifornijoje lietuvį treniruojantis metimų treneris Mo Saatara į auklėtinio pasiekimą reagavo lakoniškai.

„Vienas žodis – vau! – sakė jis. – Žinojau, kad jis gali pasiekti nuostabių rezultatų. Akivaizdu, kad jis yra nepaprastai talentingas ir turi aukščiausio lygio technines žinias“. Taigi nesu nustebęs, bet kai padarai kažką panašaus, kad pagerintum legendinį Jurgeno Schulto, vieno geriausių visų laikų metikų, rekordą...“

„Scanpix“ nuotr./Mykolas Alekna
„Scanpix“ nuotr./Mykolas Alekna

M.Alekna neslėpė, kad prieš varžybas žinojo, jog Oklahomos vėjas bus palankus dideliems rezultatams.

„Žinojau, kad sąlygos bus geros, ir žinojau, kad esu pajėgus mesti taip toli, bet nedariau sau spaudimo. Tiesiog mėgavausi akimirka ir tai įvyko, – teigė lietuvis. – Žinojau, kad tai bus geras metimas. Tikėjausi, kad bus virš 74 metrų, nes vėjas prideda kelis metrus, o aš žinau, kaip atrodo geras metimas. Jaučiau, kad šis bus toli.“

Rekordinis Mykolo metimas iš pradžių lazeriu buvo išmatuotas 74,41 m. Tačiau po akimirkos Pasaulio lengvosios atletikos federacija pareikalavo iš naujo išmatuoti metimą plienine juosta. Tai padarius paaiškėjo, kad rezultatas dviem coliais yra mažesnis.

Kad rezultatas taptų oficialiu pasaulio rekordu, jį turi ratifikuoti „World Athletic“ organizacija.

M.Alekna ne tik pagerino pasaulio rekordą, kurį 1988 metų Seulo olimpinis čempionas J.Schultas pasiekė būdamas 26 metų, bet ir aplenkė savo tėvą, Lietuvos legendą Virgilijų Alekną.

Asmeninio albumo nuotr./Virgilijus Alekna ir Mykolas Alekna rengė aukcioną, kad padėtų Ukrainai.
Asmeninio albumo nuotr./Virgilijus Alekna ir Mykolas Alekna rengė aukcioną, kad padėtų Ukrainai.

Virgilijus Alekna – dukart olimpinis čempionas, dukart pasaulio čempionas ir iki sekmadienio užėmė antrąją vietą visų laikų pasaulio rekordų sąraše. Asmeninį geriausią metimo rezultatą 73,88 m jis užfiksavo 2000 m. būdamas 28-erių.

Visų laikų geriausi pasaulio rezultatai
Visų laikų geriausi pasaulio rezultatai

M.Alekna sakė, kad parašė SMS žinutę tėvui, bet su juo nekalbėjo, nes Lietuvoje buvo vidurnaktis.

Visgi sportininkas sulaukė atsakymo.

„Jis tik pasakė, kad geras darbas. Mažai kalbantis žmogus, kaip ir aš“, – juokėsi Mykolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius