-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio veteranų žaidynėse Turine – bronzos medalis Lietuvos bėgimo treneriui Povilui Rakštikui

Lietuvos ilgų nuotolių bėgimo mėgėjams praėjęs savaitgalis buvo itin sėkmingas. Be aukščiausią Lietuvos istorijoje pasaulio lengvosios atletikos čempionate vietą užėmusios Dianos Lobačevskės, rezultatus gerino ir šalies veteranai – Turine vykusiose Pasaulio veteranų žaidynėse M70 amžiaus grupėje (vyresnių nei 70 metų vyrų) bronzą iškovojo lietuvis Povilas Rakštikas.
Povilas Rakštikas
Povilas Rakštikas

Pusės maratono distanciją (21,098 km) septyniasdešimtmetis bėgikas iš Lietuvos įveikė per valandą keturiasdešimt dvi minutes ir dvidešimt septynias sekundes (1h 42:27). Nuo nugalėtojo Mario Secci lietuvis atsiliko tik viena minute.

„Esu laimingas, kad pavyko iškovoti medalį, tačiau jaučiu, kad galėjau pasirodyti ir geriau“, – po finišo sakė sportininkas.

Pasak P.Rakštiko Turino žaidynių trasa buvo labai kalvota, pasiekti geresnių rezultatų bėgikams trukdė ir itin didelis karštis. Čempionatui P.Rakštikas rengėsi bėgiodamas kiekvieną dieną. Kartą per savaitę jis bėgo ilgas distancijas, du kartus – darė specialiąsias treniruotes.

P.Rakštikas Lietuvoje garsus ir kaip treneris bei kaip mėgėjų bėgimo propaguotojas. Jo inicijuotose „Danske Bank Vilniaus maratono“ treniruotėse per pastaruosius dvejus metus sudalyvavo ir bėgioti pradėjo per penkis šimtus žmonių.

Sportininkas taip pat subūrė ir treniruoja pastaraisiais metais įvairius mėgėjų bėgimo apdovanojimus skinančią bėgikų grupę „F.O.C.U.S. running“. Taip pat iš P.Rakštiko bėgimo paslapčių mokosi orientacininkai Simonas Krėpšta, Jonas Vytautas Gvildys, Vytautas Beliūnas, Teklė Gvildytė bei geriausią šio sezono šalies vyrų maratono rezultatą pasiekęs Darius Sadeckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius