Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiutusiai greitas: N.Lylesas pagerino JAV bėgimo legendos rekordą

Pasaulio lengvosios atletikos čempionate Judžine Noah Lylesas pademonstravo nuostabų greitį 200 m bėgimo finale. Jis pagerino Michaelo Johnsono rezultatą, pasiekęs naują JAV rekordą – 19,31 sek. „Šiaip esu tokios sportinės formos, kad galėčiau pasiekti ir pasaulio rekordą. Bet gerai ir Amerikos rekordas“, – sakė pasaulio čempionu tapęs 25 metų amerikietis.
Noah Lylesas
Noah Lylesas / „Scanpix“ nuotr.

200 metrų bėgimo rungtyje buvo laukiama atkaklios dvikovos tarp 18-mečio talento Erriyono Knightono ir čempiono titulą gynusio Noah Lyleso.

Bet lenktynės vyko į vienus vartus. N.Lylesas atsiplėšė jau per posūkį ir pasileido finiše į kovą vienas su savimi arba kitaip tariant – su laiku.

Įveikęs distanciją per 19,31 sek. jis viena šimtąja sekundės dalimi pagerino Michaelo Johnsono JAV rekordą, legendinio bėgiko pasiektą dar 1996 metais Atlantos olimpinėse žaidynėse.

M.Lylesas suriaumojo iš džiaugsmo ir pasileido švęsti savo antrąjį pasaulio čempionato aukso medalį 200 m rungtyje – jis bėgo greičiausiai ir 2019 metais Dohoje.

Tokijo olimpinėse žaidynėse pasitenkinęs bronzos medaliu, šįkart jis buvo greitesnis, jam trūko tik 0,12 sek. Iki Usaino Bolto pasaulio rekordo.

„Mano treneris ir aš pats sakome, kad šie metai mums bus patys geriausi, – sakė N.Lylesas. – Jau yra Amerikos rekordas, o taip pat yra didelis skirtumas būti visų laikų rungties Nr. 4 ar Nr. 3“, – kalbėjo N.Lylesas.

Greičiau už jį yra bėgę tik U.Boltas ir kitas jamaikietis Yohanas Blake'as (19,26 sek.).

Trečias visų laikų rezultatas iki šiol priklausė M.Johnsonui, kuris pats yra Judžine, kur komentuoja pirmenybes BBC kanalui.

„Žinojau, kad vieną dieną jis gali bėgti greičiau nei per 19,32 sek. Tiesą sakant, kai taikaisi į pasaulio rekordą, nacionalinis rekordas labai ir nerūpi“, – apie M.Lylesą sakė M.Johnsonas.

Kaip ir 100 m rungtyje, taip ir dukart ilgesnėje distancijoje visas tris prizines vietas užėmė amerikiečiai.

„Scanpix“ nuotr./Noah Lylesas
„Scanpix“ nuotr./Noah Lylesas

Kenny Bednarekas laimėjo sidabrą (19,77 sek.), o taip ir neatsigavęs po N.Lyleso fantastiško starto E.Knightonas liko su bronza (19,8 sek.).

Moterų 200 m bėgimo varžybose triumfavo Shericka Jackson.

Ji tapo penktąja Jamaikos atlete, laimėjusia 200 m rungtį pasaulio pirmenybėse.

Sh.Jackson įveikė distanciją per 21,45 sek., o tai yra antrasis rezultatas per visą istoriją. Tik ji ir amerikietė Florence Griffith-Joyner yra bėgusios greičiau nei per 21,50 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius