Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patrankos salvės paskelbė Europos lengvosios atletikos čempionato pradžią

Įspūdingais fejerverkais, autentiškais viduramžių drabužiais pasidabinusių jaunuolių šokiais ir įnirtingomis riterių kovomis trečiadienio vakarą buvo iškilmingai paskelbta Kaune vykstančio Europos lengvosios atletikos iki 23 metų čempionato pradžia.
Lietuvos tūkstantmečiui dedikuotas čempionato atidarymas vyko viduramžių dvasioje.
Lietuvos tūkstantmečiui dedikuotas čempionato atidarymas buvo persmelktas viduramžių dvasios. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į S.Dariaus ir S.Girėno stadioną besirenkančius žiūrovus pasitiko spalvingais kostiumais pasipuošę kojūkininkai. Pačiame stadione atidarymo ceremonijos pradžioje suskambo dūdmaišių muzika, pagal kurią šokio žingsnelius trypė autentiškais viduramžių drabužiais vilkintys šokėjai.

Dainininkui Deiviui atlikus specialiai šiam čempionatui sukurtą himną, prasidėjo visų 42 varžybose dalyvaujančių šalių delegacijų paradas. Kaip ir buvo tikėtasi, apie 2 tūkst. į stadioną susirinkusių žiūrovų audringiausiai pasitiko gausią Lietuvos sportininkų delegaciją. Vėliau sugiedojus Europos lengvosios atletikos asociacijos himną visų susirinkusiųjų dėmesį prikaustė viduramžių riterių kovos. Jose žymiai geriau pasirodžius Didžiosios Lietuvos Kunigaikštystės atstovams, čempionato ambasadorius, dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna iškėlė Lietuvos trispalvę.

Po Deivio, kurio tėvas yra vienos iš perspektyviausių šalies sprinterių Linos Grinčikaitės treneris, atlikto Lietuvos himno į stadioną susirinkusių žiūrovų ausis užgulė trys patrankos salvės. Pirmoji buvo iššauta Lietuvos tūkstantmečio garbei, antroji – visų sportininkų sėkmei, o trečioji salvė paskelbė oficialią Europos lengvosios atletikos iki 23 metų čempionato pradžią.

„Tikiuosi, kad čempionate pamatysime daug rimtų kovų dėl medalių ir tai suteiks džiaugsmo ir sportininkams, ir treneriams, ir žiūrovams. Tai bus tikra sporto šventė“, – džiugiai kalbėjo Europos lengvosios atletikos asociacijos prezidentas Hansjorgas Wirzas.

„Tikiuosi, kad viskas vyks sklandžiai ir mes Europos lengvosios atletikos asociacijai įrodysime, jog esame verti pasitikėjimo“, – antrino Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Manau, kad čia dalyvauja tikrai patys stipriausi jaunieji Lietuvos sportininkai. Kaip parodė neseniai pasibaigusi universiada, lietuviai yra pajėgūs kovoti dėl medalių“, – pareiškė disko metikas V.Alekna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius