Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Penktasis pasaulio čempionatas M.Žiūkui baigėsi diskvalifikacija

Šeštadienį Vengrijos sostinėje Budapešte prasidėjo pasaulio lengvosios atletikos čempionatas. Pirmasis iš lietuvių pirmenybes pradėjo ėjikas Marius Žiūkas.
Marius Žiūkas Tokijo olimpinėse žaidynėse.
Marius Žiūkas / LTOK nuotr.

Jis ankstų rytą dalyvavo 20 km ėjimo varžybose. Deja, lietuvis finišo nepasiekė dėl gautos diskvalifikacijos, kuri buvo skirta po keturių sulenkto kelio įspėjimų.

Penktame pasaulio čempionate startavęs Marius buvo diskvalifikuotas antrą kartą ne tik šiemet, bet ir visoje karjeroje.

„Sunku pakomentuoti. Su ėjimo technika tikrai yra savų niuansų, todėl ji ideali kiekvienose varžybose nebūna. Jeigu savijauta nėra pati geriausia, tai atsiliepia ir technikai. Turbūt tas šiandien ir pakišo koją“, – po finišo samprotavo lengvaatletis.

2019 metų Dohos (Kataras) pasaulio čempionate ėjikas šioje rungtyje užėmė vienuoliktą vietą, o šįkart pavyko įveikti tik 14 kilometrų. Paskutinį kartą prieš daugiau nei 2 mėnesius startavęs M. Žiūkas teigė, jog tai įtakos neturėjo: „Įprasta praktika, kad prieš pagrindines sezono varžybas reikia susikaupti treniruotėse ir praeiti visą treniruočių etapą. Varžytis nedaug laiko likus iki varžybų nėra prasmės, nes tai kainuoja jėgų.“

Kitais metais Paryžiuje vyksiančios olimpinės žaidynės gali būti jau penktosios Mariaus karjeroje, jei pavyks į jas patekti.

„Po tokių varžybų didelio optimizmo tikrai nėra. Stengiuosi šiandien apie tai negalvoti, bet galiu pasakyti, jog atranka į olimpines žaidynės bus atkakli kaip niekad dėl sumažėjusio dalyvių skaičiaus ir pakilusio lygio rungtyje. Reikia ženkliai pasitempti, nes iššūkis laukia didžiulis. Reikia pailsėti, rasti motyvacijos ir pasižiūrėsime, kaip kiti metai dėliosis“, – sakė Lietuvos 20 km sportinio ėjimo čempionas.

Aukso medalį iškovojo ispanas Alvaro Martinas (1 val. 17 min. ir 32 sek.).

Sidabras atiteko švedui Perseusui Karlstormui (1 val. 17 min. 39 sek.), bronza - brazilui Caio Bonfimui (1 val. 17 min. ir 47 sek.).

Vakare vyks disko metimo kvalifikacinės varžybos: 20.09 val. – A grupė (Martynas ir Mykolas Aleknos), 21.43 val. – B grupė (Andrius Gudžius). Kvalifikacinis normatyvas – 66.50 m.

Lietuvos lengvaatlečiai pasaulio čempionatuose yra laimėję 3 aukso, 5 sidabro ir 2 bronzos medalius, dauguma jų priklauso disko metikams – 3 aukso, 3 sidabro, 1 bronzos.

Andriui Gudžiui tai bus penktasis čempionatas, Mykolui Aleknai – antras, Martynas Alekna – debiutantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius