Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per paskutinę treniruotę nuotaikos buvo geros

Liepos 15 dieną, trečiadienį, Kaune prasideda septintasis Europos U23 lengvosios atletikos čempionatas. Stadione vyksta intensyvūs paruošiamieji darbai, iš peties ten pat pluša ir Lietuvos nacionalinės rinktinės nariai.
Lietuvių nuotaika paskutinėje treniruotėje buvo gera
Lietuvių nuotaika paskutinėje treniruotėje buvo gera. / LAF nuotr.

Antradienio vakarą Lietuvos žiniasklaidai buvo suteikta unikali galimybė stebėti mūsų rintinės treniruotę. Nors S.Darius ir S.Girėno stadione mirgėte mirgėjo įvairių Europos šalių delegacijų nariai, pagrindinis dėmesys buvo skirtas lietuviams. Tarp stebinčių pasirengimą buvo ir vienintelė Lietuvoje U23 Europos čempionė, daugiakovininkė Viktorija Žemaitytė, kuri šiuo metu gydosi traumą.

400 metrų bėgime startuosianti Agnė Orlauskaitė, paklausta apie šio čempionato tikslus, neabejodama įvardijo patekimą į rungties finalą. Agnė gyrė naujai paklotą stadiono dangą ir sakė, kad ant jos treniruojasi jau dvi savaites.

Šuolininkė į tolį Lina Andrijauskaitė prisipažino kol kas nieko nežinanti apie būsimas varžoves, mat tik pirmadienio naktį grįžo iš Serbijos, kur startavo universiadoje. Kitaip nei Agnei, Linai naujoji danga pasirodė kiek per minkšta.

Daugiakovininkas Mantas Šilkauskas kone pirmą kartą buvo labai atviras ir išsidavė, kad tikisi užkopti ant garbės pakylos. Į Kauną jau atvykęs vaikino treneris C.Rovelto teigė, kad Manto galimybės šiame čempionate tikrai didelės. Sportininkas šiemet nuolat gerina asmeninius rekordus.

Barjerininkė Sonata Tamošaitytė, universiadoje iškovojusi sidabrą, teigė jau visiškai atsigavusi po startų Serbijoje ir prisipažino, kad užmigti ant laurų nesiruošia – kiekvienos varžybos jai yra naujas iššūkis.

Visi kalbinti sportininkai šias Europos pirmenybes vertina labai rimtai. Tai pirmasis tokio kalibro čempionatas, vykstantis Lietuvoje, tad tikėkimės, kad namų sienos ir savų sirgalių palaikymas mūsų atletams tik padės siekti kuo geresnių rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius