-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per sprindį nuo finalo likusi I.Zarankaitė: „Liūdna, tiek mečiau prieš 10 metų“

Net 11 sykių Lietuvos čempione, skaičiuojant ir disko metimą, rutulio stūmimą, tapusi Ieva Zarankaitė anksti baigė savo pasirodymą Miunchene prasidėjusiame Europos lengvosios atletikos čempionate.
Ieva Zarankaitė
Ieva Zarankaitė / Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr.

27-erių lietuvė sustojo moterų disko metimo kvalifikacijoje. Nors jos metimai, kiekvieną sykį žengus į sektorių, buvo vis tolesni – 55,22 m, 55,66 m ir 56,85 m – iki finalo pritrūko dar 20 cm.

I.Zarankaitė galutinėje įskaitoje užėmė 14 vietą. Kol kas aukščiausią iš šalies lengvaatlečių pirmąją Europos čempionato dieną.

„Žinokite, nežinau. Tiesiog visą sezoną (diskas) neskrido. Jaučiausi gerai, viskas atrodė gerai. Nežinau, kodėl, bet neskrenda“, – pečiais traukė I.Zarankaitė.

„Tas pats ir pasaulio čempionate buvo. Atrodo, viskas gerai – ir greitis yra, ir technika nebloga, tikrai turėtų diskas skristi apie 60 metrų, bet... Nežinau“, – atsakymų ieškojo disko metikė, praėjusį mėnesį planetos pirmenybėse Judžine įrankį metusi 57,57 m ir taip pat likusi už finalo borto.

Pirmadienį Miunchene prieš lemiamą, trečiąjį, bandymą olimpiniame stadione gerokai pakilo vėjas, bet ir jis lietuvės į finalą nenuskraidino.

„Galvojau, gal pagausiu... Vis tiek kažko pritrūko. Ne kažką“, – apgailestavo sportininkė.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Ievos Zarankaitė trenerė ir mama Vita Zarankienė
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Ievos Zarankaitė trenerė ir mama Vita Zarankienė

Jos neguodė ir užimta vieta. Prieš 4 metus, debiutuodama Europos pirmenybėse, taip pat vykusiose Vokietijoje, tik Berlyne, I.Zarankaitė tuomet užėmė 23 vietą.

„Taip... Bet aš tikėjausi gerokai geresnio rezultato. Kai kovoji dėl rezultato ir meti 56 metrus... Jei atvirai, prieš 10 metų tiek mečiau... Liūdna, iš tikrųjų“, – atviravo disko metikė.

Šis startas sportininkei buvo paskutinis šiame sezone. „Pagaliau atostogos, – nusišypsojo I.Zarankaitė. – Gaila, kad nepakliuvau į finalą. Nedaug trūko. Nieko. Ruošimės kitam sezonui.“

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Ieva Zarankaitė
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Ieva Zarankaitė

Toliausiai šiemet I.Zarankaitės mestas diskas varžybose skriejo 59,92 m. Tai nutiko kovą Portugalijoje.

Jos karjeros rekordas – 62,08 m, pasiektas pernai Palangoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius