Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per trejus metus Ignas Brasevičius nuo sofos su alumi nubėgo iki pasaulio čempionato

Maratonininkas Ignas Brasevičius mažiau lengvąja atletika Lietuvoje besidomintiems žmonėms greičiausiai nelabai girdėtas. Tačiau 32 metų Vilniuje gyvenantis vyras neseniai apie save garsiai pranešė Berlyno maratone, kur užėmė 24-ąją vietą ir įvykdė pasaulio čempionato normatyvą.
Temos: 2 Maratonas Bėgimas

Rugsėjo 25-ąją greičiausiame pasaulio maratone Berlyne I.Brasevičius finišavo per 2 valandas 18 minučių 56 sekundes. Tai buvo ne tik sportininko asmeninis rekordas, bet ir geriausias Lietuvos sezono rezultatas.

Asmeninė nuotr./Ignas Brasevičius prieš keletą metų
Asmeninė nuotr./Ignas Brasevičius prieš keletą metų

2 val. 19 min. buvo pasaulio čempionato normatyvas, kurį I.Brasevičius įvykdė. „Šansai dalyvauti dideli, Lietuvoje nėra daug bėgikų, įvykdančių tokį rezultatą. Tačiau visko būna – reikia sulaukti galutinio federacijos patvirtinimo“, – teigė Ignas.

Jis nėra profesionalus sportininkas – dirba Vilniuje esančiame UNO parke instruktoriumi. Taip pat sportininkas rūpinasi mažu sūnumi – reikia jį nuvežti į darželį ir pasiimti namo, skirti laiko.

Negyvenau sveikai, atvirkščiai, buvo ir nemažai alkoholio, ir cigarečių parūkydavau

Tačiau įdomiausia dalis ne ta – Lietuvoje netrūksta sportininkų, kurie nėra visiški profesionalai ir užsiima dar ir kita veikla. I.Brasevičiaus istorija įdomi tuo, kad į pasaulio čempionatą jis prasimušė vos po trejų metų sporto.

„Šiek tiek sportavau paauglystėje, lankiau sportinį ėjimą, tačiau po to dešimt metų padariau pertrauką. Buvau visiškai fiziškai neaktyvus, svėriau 24 kg daugiau nei dabar. Negyvenau sveikai, atvirkščiai, buvo ir nemažai alkoholio, ir cigarečių parūkydavau. Tikrai negyvenau sveiko ir fiziškai aktyvaus sportininko gyvenimo.

Bet atėjo toks laikas, buvo sunkus laikotarpis dėl asmeninių priežasčių. Reikėjo kažką gyvenime keisti – nusprendžiau pabėgioti. Aišku, pradžioje tikrai negalvojau, kad demonstruosiu tokius rezultatus. Bet toks aš jau esu, kovotojas, nemoku kitaip treniruotis“, – savo istoriją pasakoja I.Brasevičius.

VIDEO: Trejus metus bėgiojantis Ignas Brasevičius pasiekė pasaulio čempionatą

Prieš trejus metus Kauno maratone jis įveikė savo pirmuosius 42,195 km – tam prireikė dviejų su puse valandos. Tokio rezultato pavydėtų kiekvienas mėgėjas, tačiau Ignas nesustojo – per trejus metus „nuėmė“ dar dešimt minučių ir kitų metų rugpjūtį turėtų bėgti su geriausiais pasaulio maratonininkais.

Asmeninė nuotr./Ignas Brasevičius prieš keletą metų
Asmeninė nuotr./Ignas Brasevičius prieš keletą metų

„Ko reikia? Noro, pastangų, nuoseklaus ėjimo prie tikslo, šiek tiek save pakankinti, žinoma. Pradžioje buvo labai sunku. Atsisijojo ir tam tikri draugai, bet atsirado ir naujų draugų, bėgiojančių, sportuojančių. Valios tikrai reikėjo, bet viskas yra įmanoma. Esu labai patenkintas, kad viską pakeičiau.

Viską atperka emocijos, gera savijauta. Nežinau, kaip įvardyti tai, ką jauti prabėgęs maratoną – tik bėgiojantys tai žino. Taip pat esu geras pavyzdys savo vaikui – iš esmės ir pradėjau bėgioti daugiausia dėl jo“, – teigė I.Brasevičius.

Įdomu ir tai, kad Ignas neturi trenerio – viską daro pats. Nuo treniruočių planų iki mitybos ir motyvacijos. Jos bėgikui tikrai netrūksta.

Berlyno maratoną šiemet laimėjęs Kenisa Bekele trasą įveikė antru geriausiu laiku istorijoje – per 2:03,03 val. Tai vos 6 sekundėmis lėčiau nei pasaulio rekordas. 24-oji vieta tokiame greitame maratone – didžiulis pasiekimas.

„Labiau vertinu ne vietą, o rezultatą – prabėgtą laiką. Bet žinau, kad galiu bėgti dar greičiau, toks ir yra mano tikslas. Berlyne jaučiau, kad tikrai dar galiu“, – sakė I.Brasevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius