Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Afrika slėpė Caster Semenya'os lyties testų rezultatus

Pietų Afrikos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Leonardas Chuene'as prisipažino melavęs apie bėgikės Caster Semenya'os, praėjusį mėnesį iškovojusios aukso medalį pasaulio čempionate, lyties testus.
Caster Semenya
Caster Semenya / AFP/„Scanpix“ nuotr.

L.Chuene'as visada neigė, jog prieš varžybas Berlyne susitarė dėl 18-metei C.Semenya'i atliekamų testų, rašo CNN interneto svetainė.

Tačiau penktadienį Pietų Afrikos laikraštis „Mail & Guardian“ paviešino L.Chuene'o elektroninius laiškus, kuriuos perskaičius paaiškėjo, kad jis žinojo prieš čempionatą Berlyne atliktų testų rezultatus.

Šeštadienį lengvosios atletikos federacijos prezidentas surengė atsiprašymo spaudos konferenciją. „Dabar aš suprantu, kad tai buvo klaida ir norėčiau atsiprašyti“, – L.Chuene'ą cituoja Pietų Afrikos naujienų agentūra SAPA.

Pietų Afrikoje C.Semeny'ą tyrė šalies atletų komandos gydytojas. Gavęs testų rezultatus, jis prašė, kad bėgikė būtų pašalinta ir 800 metrų bėgimo rungties. Tačiau L.Chuene'as atsisakė tai padaryti.

„Jei mes būtume ją pašaline iš rungties, būtume patvirtinę, kad ji yra nenormali“, – savo sprendimą aiškino lengvosios atletikos federacijos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius