-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą 2 metrų aukštį įveikusi A.Palšytė: „Tai parodo, kad esu elite“

Šeštadienį Vilniaus lengvosios atletikos maniežas drebėjo nuo įspūdingų rezultatų, tačiau skambiausią rekordą užfiksavo šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, įstojusi į dviejų metrų „klubą“.
Airinė Palšytė
Airinė Palšytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

LLAF taurės varžybų moterų šuolių į aukštį rungtis nuskambėjo visame pasaulyje. A.Palšytė pirmais bandymais įveikė 180 cm, 185 cm, 190 cm aukščius, vėliau perkėlė kartelę į 200 cm aukštį bei jį peršoko trečiu bandymu. Šis rezultatas – ne tik naujas Lietuvos rekordas, bet ir geriausias sezono rezultatas pasaulyje.

Olimpinę čempionę Ruth Beitią praėjusį trečiadienį aplenkusi bei varžybas Vokietijoje laimėjusi lietuvė neslėpė – startuoti šiose varžybose nusprendė vos prieš parą.

„Tada, kai nieko nesitiki, gaunasi daug geriau nei tada, kai tikiesi. Tai, kad tik vakar nusprendžiau dalyvauti varžybose, nuėmė įtampą. Visgi jau atėjo laikas, – sunkiai tramdydama emocijas kalbėjo A.Palšytė. – Prieš keletą dienų Vokietijoje bandžiau įveikti du metrus, vėliau darėme analizę ir mačiau, kad tąkart problema buvo tik atsispyrimo vieta. Jei būčiau atsispyrusi šiek tiek anksčiau, jau tada galėjau įveikti du metrus.“

24-erių lengvaatletė teigė, kad vis dar jaučia praėjusių varžybų pasekmes – ją kamavo blauzdos bei nugaros skausmai.

„Šiandien viskas klostėsi pakankamai lengvai. Bandymai tikrai nebuvo patys lengviausi, nes sunku šokinėti po varžybų nepailsėjus. Šiąnakt prastai miegojau, atrodo, kad nieko gero neturėjo būti... Vakar per apšilimą jautėsi tam tikri blauzdos raumenukai, nugaros apačia, kas mane visą laiką labai gąsdina“, – sakė A.Palšytė.

Nedaug trūko, kad LLAF taurės varžybose dviejų metrų aukštis lietuvei būtų paklusęs antru bandymu. Vis dėlto sportininkė nepasidavė emocijoms ir savo galimybes atskleidė paskutiniu šuoliu.

„Pirmas bandymas buvo pakankamai gražus, antru – beveik peršokau du metrus. Po antro bandymo sau pasakiau, kad privalau neleisti emocijoms išeiti į viršų, aš galiu ir aš peršoksiu. Susikaupiau ir dariau tą patį, ką ir ankstesniuose šuoliuose. Įsibėgėjau ir stengiausi įdėti šiek tiek daugiau jėgos – viskas baigėsi labai gerai“, – džiūgavo rekordininkė.

Praėjusiais metais 200 cm aukštį pavyko peršokti tik dviem sportininkėms.

„Ką reiškia peršokti du metrus? Tai yra magiškas aukštis. Tam tikrose rungtyse yra tam tikri rezultatai, kurie parodo, jog esi elite. Pasaulyje nedaug šuolininkių yra įveikusios du metrus, labai smagu būti jų tarpe. Labai ilgai bandžiau įveikti du metrus, tai man pridės pasitikėjimo savo jėgomis“, – sakė A.Palšytė.

A.Palšytė įveikė 200 cm aukštį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius