Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pirmieji įspūdžiai: prancūziškai dainuojanti kinė

Lietuvos jaunimo lengvosios atletikos rinktinės nariai jau pasiekė Kanados Monktono miestelį, kuriame netrukus startuos 13 IAAF pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionate. Pirmaisiais ispūdžiais iš tolimosios Šiaurės Amerikos dalinasi mūsų didžiausios viltys – disko metikas Andrius Gudžius bei šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.
Airinė Palšytė ir Andrius Gudžius
Airinė Palšytė ir Andrius Gudžius ruošiasi startui pasaulio jaunimo čempionate / Artūro Gimžausko nuotr.

Abu sportininkai sutartinai mini, jog kelionė buvo labai sunki. Anot Airinės, su persėdimais bei kelione iki viešbučio ji truko apie 17 valandų. „Toronte skrydis buvo atidėtas, tad atvykome į Monktoną vakare, beveik nieko dar nematėm, nemiegojus kone parą norėjosi iš karto kristi į lovą. Kiek pasakojo organizatoriai iki stadiono – maždaug valanda kelio, šiandien po pusryčių ten ir keliausime. Apgyvendino bendrabučio tipo pastate, tad gyvenimo sąlygomis nesame lepinami. Didžiausią įspūdį padarė prancūziškai dainuojanti kinė, kuri šeštą valandą ryto vaikščiojo po visus aukštus ir žadino žmones – gal Kanados viešbučiuose įsteigti žadintuvų etatai… Šiandien truputį lynoja, nors sinoptikai kritulių nežadėjo.”

Airinei antrino ir Andrius. „Dideliems žmonėms ilgi skrydžiai nelengvi – tenka ilgai sėdėti vienoje vietoje. Tad iš esmės kol kas mačiau tik lovą ir dušą. Miegojau kietai, tad minėtos kinės dainavimo net negirdėjau – mane pažadino triukšmas už sienos, kuomet visi masiškai pradėjo naudotis dušais. Tad mano žadintuvu tapo vandens čiurlenimas”.

Priminsime, kad Airinė ir Andrius kvalifikacinėse varžybose startuos penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius