Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po avarijos – į startą: stiklui sužalojus akį, jamaikietis sunkiai matė bėgimo trasą

Sunkiai paaiškinama avarija pasaulio lengvosios atletikos čempionate kaip reikiant sujaukė 200 metrų bėgimo pusfinalį. Jamaikietis Andrew Hudsonas bėgo su stiklo atplaišomis akyje ir išsiliejusiu vaizdu.
Andrew Hudsonas
Andrew Hudsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

26-erių atletas pasakojo, kad gydytojai iš jo akies ištraukė kelis stiklo gabaliukus. Dešine akimi A.Hudsonas nelabai matė, bet nusprendė vis tiek varžytis.

Jis finišavo penktas, bet galiausiai nuspręsta jam leisti bėgti finale, kuriame varžysis ne aštuoni, kaip įprasta, o devyni sportininkai.

„Dariau viską, ką galėjau, – sakė A.Hudsonas, atbėgęs per 20,38 sek. – Sėdėjau kambaryje kokias 20 minučių, bandžiau priimti sprendimą – bėgti ar ne. Daug dirbau, kad čia patekčiau. Būna visokių aplinkybių, ne viskas gyvenime lengva. Jei bėgti galiu, pabandysiu. Tad pabandžiau.“

VIDEO: Avarija lengvosios atletikos čempionate

Kartu su jamaikiečiu elektrinėje mašinėlėje, transportuojančioje sportininkus, buvo ir daugiau bėgikų. Ši transporto priemonė naudojama atletus nugabenti iš vieno taško į kitą varžybų metu.

Vaizdo įraše matyti, kad tiesiog lygioje vietoje dvi tokios elektrinės mašinėlės susiduria, važiuodamos nedideliu greičiu. Kitame kadre jau matomas A.Hudsonas, susiėmęs už akies.

„Nežinau, kas tiksliai nutiko. Tiesiog vaizdas yra išsiliejęs. Lenktynės buvo išsiliejusios. Mano akis yra išsiliejusi. Tikrai pasirūpinsiu tuo, kad mano akiai viskas būtų gerai“, – dėstė sportininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius