Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po dramatiško finišo pagerino Europos rekordą, bet varžovai pyko: „Absurdas“

Jakobas Ingebrigtsenas aukšta nata baigė sezoną. Deimantinės lygos finalinėse varžybose 22 metų norvegas laimėjo 3000 m bėgimo rungtį ir pasiekė naują Europos rekordą. Bet kai kurie varžovai siuto.
Jakobas Ingebrigtsenas
Jakobas Ingebrigtsenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žiežirbų tarp bėgikų pasėjo Deimantinės lygos rengėjų sprendimas finalinėse varžybose Judžine surengti 3000 m bėgimą vietoj 5000 m.

Tai buvo pirmas kartas, skaičiuojant Deimantinės lygos finalinių varžybų modelį nuo 2017 metų, kai surengta trumpesnė distancija vietoj 5000 m bėgimo, kuris yra olimpinė ir pasaulio pirmenybių rungtis.

Varžovai mano, kad taip padaryta dėl Jakobo Ingebrigtseno.

„Jie mano, kad yra absurdas, jog atrankoje link šių varžybų turėjo bėgti 5000 metrų, o finalinėse reikia bėgti 3000 m. Tai tik dėl to, kad Jakobas nori bėgti 3000 m. Neatrodo sąžininga. Bet tai parodo, kad lengvoji atletika yra pramoginė industrija“, – NRK sakė buvęs Italijos bėgikas, o dabar bėgikų Yomifo Kejelcha ir Telehuno Bekele agentas Gianni Demadonna.

Norvegijos bėgiko agentas Danielis Wessfeldtas prieštaravo: „Nė aš, nė Jakobas nereikalavome ir neprašėme, kad jie bėgtų 3000 m. Tai organizatorių sprendimas. Jei būtų 5000 metrų, Jakobas būtų vis tiek startavęs.“

Bet kuriuo atveju, bėgta buvo 3000 m, o finišas dramatiškas.

J.Ingebrigtsenas laimėjo, bet prireikė fotofinišo, nes Etiopijos bėgikas Yomifas Kejelcha atsiliko tik viena šimtąja sekundės dalimi.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jakobas Ingebrigtsenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jakobas Ingebrigtsenas

Norvego rezultatas – 7 min. 23,63 sek. – naujas Europos rekordas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius