-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po maratono finišo ašaromis apsipylusi Vaida Žūsinaitė: „Rezultatas netenkina“

Sekmadienį pasaulio lengvosios atletikos čempionate Londone moterų maratoną įveikusi Vaida Žūsinaitė šypseną spaudė sunkiai. Lietuvė buvo toli nuo savo geriausio rezultato ir užėmė 45-ąją vietą tarp 78-ių finišą pasiekusių bėgikių.
Moterų maratonas Londone
Moterų maratonas Londone / Alfredo Pliadžio nuotr.

V.Žūsinaitė finiše aplenkė nemažai varžovių, tačiau sau kelto tikslo nepasiekė. Lietuvė distanciją įveikė per 2:41,44 val. ir devyniomis minutėmis atsiliko nuo savo asmeninio rekordo (2:32.50).

Nemažai moterų maratono atstovių įveikusios varginančią distanciją sėdo į neįgaliųjų vėžimėlius ir gulė ant Tauerio tilto asfalto.

29-erių lietuvė kirtusi finišo liniją apsipylė ašaromis ir ieškojo šlapio rankšluosčio kuo greičiau atsigaivinti.

Nuslūgus finišo emocijoms V.Žūsinaitė sutiko su Lietuvos vyrų maratono bėgikais, kurie Londono trasą apibūdino kaip sudėtingą: „Rezultatas manęs netenkina. Net Rio trasa buvo lengvesnė, buvo ir tų įkalnių, ir nuokalnių. Nelengva. Kažkaip Rio buvau ramesnė prieš startą ir trasoje kovingesnė, o dabar buvo tokių momentų, kai žiauriai sunku. Motyvacija buvo kritusi, bet gale kažkaip susikaupiau ir pradėjau gaudyti varžoves.“

Lietuvė guodėsi tik užtikrintu finišu: „Kai matau priekyje bėgančias varžoves, norėjosi jas sugauti ir gale šiek tiek susiėmiau. Džiaugiuosi, kad finišavau, kad pakovojau gale. Kiek galėjau, tiek padariau. Šiais metais pats pasiruošimas buvo toks, kad daug daugiau padariau geresnių treniruočių, bet laukimas atrodė ilgesnis nei prieš Rio.“

Moterų maratono finišo tiesiojoje užvirė neįtikėtina kova, po kurios bronzą nuo ketvirtosios vietos skyrė vos dvi sekundės, o sidabrinis ir bronzinis laikas buvo tas pats.

Nugalėtoja tapo Rose Chelimo (2:27:11), kuri atstovauja Bahreinui, nors yra kilusi iš Kenijos.

Antra buvo jos tėvynainė atstovaujanti Kenijai Edna Kiplagat (2:27:18), kuri užfiksavo tą patį laiką kaip ir bronzą iškovojusi amerikietė Amy Cragg (2:27:18). Be medalio liko vos dviems sekundėmis atsilikusi Kenijos atstovė Daniel Flomena Cheyech.

„Scanpix“/AP nuotr./Rose Chelimo
„Scanpix“/AP nuotr./Rose Chelimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius