Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzas pasmerkė pasaulio čempionatą Dohoje: „Tai katastrofa“

Prancūzijos dešimtkovininkas Kevinas Mayeris nusprendė neapsimetinėti ir atvirai pasakė, ką galvoja apie pasaulio lengvosios atletikos čempionatą Dohoje. Penktadienį prasidėjęs svarbiausias metų lengvosios atletikos renginys kelia vis daugiau klausimų.
Kevinas Mayeris
Kevinas Mayeris / „Scanpix“/AP nuotr.

Katare dieną temperatūra laikosi apie 38 laipsnius, o naktį siekia 30 laipsnių. Nepakeliamą jausmą būnant lauke sukelia didžiulė drėgmė, kuri jutiminę temperatūrą pakelia iki 45–50 laipsnių.

Varžybų metu stadione besivaržantys sportininkai šio jausmo išvengia, nes „Khalifa“ stadione įrengti didžiuliai kondicionieriai, kurie sumažina temperatūrą iki 21 laipsnio.

Tačiau ištvermės rungtys – maratonas ir sportinis ėjimas – yra rengiami už stadiono ribų. Kad būtų vėsiau visos rungtys perkeltos į vidurnaktį, bet tai nepadeda.

Moterų maratono nebaigė net 28 sportininkės, tarp jų ir lietuvė Monika Bytautienė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Mayeris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Mayeris

Negana to, stadione susirenka labai mažai žmonių ir atmosfera tikrai neprimena tos, kuri buvo sukurta prieš dvejus metus Londone ar prieš metus Europos čempionate Berlyne.

Pasaulio čempionas K.Mayeris įsitikinęs, kad Tarptautinė lengvosios atletikos federacija IAAF padarė klaidą, atidavusi teisę čia rengti čempionatą.

„Scanpix“ nuotr./Dohos maratonas
„Scanpix“ nuotr./Dohos maratonas

„Visi matome, kad tai yra katastrofa. Tribūnose nieko nėra, o karštis nėra suvaldomas. Moterų maratono jau nebaigė beveik 30 bėgikių. Tai liūdna. Turime palikti visa tai ir koncentruotis į aistrą sportui, nes kitaip aš būčiau boikotavęs šį čempionatą. Mes neprioritetizuojame sportininkų, kai nusprendėme čia rengti turnyrą. Tai sunku priimti“, – oficialioje spaudos konferencijoje prieš savo startą piktinosi pasaulio rekordininkas iš Prancūzijos.

Jam pritarė ir tautietis ėjikas Yohannas Dinizas, kuris gynė titulą iškovotą prieš dvejus metus, tačiau nebaigė 50 kilometrų distancijos.

„Esu labai nusivylęs. Jei būtume stadione, turėtume normalias sąlygas, bet lauke mus įkiša į krosnį. Tai neįmanoma. Jie iš mūsų daro bandomąsias kiaulytes“, – kalbėjo ėjikas.

Tiesa, daugelis kitų sportininkų po savo startų oficialiuose interviu giria atmosferą Dohoje ir vengia kritikuoti čempionato rengėjų, bet čempionatas jau nuskambėjo dėl sąlygų viešbučiuose.

Olandė Dafne Schippers ir rusė Marija Lasickienė pasipiktino viešbučiu, kuriame buvo apgyvendintos. Reklama labai skyrėsi nuo realybės, o maistas privertė išsikraustyti norvegų delegaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius