Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje sužibėjusi Diana Lobačevskė iki Rio baiminasi tik traumų

Maratonininkė Diana Lobačevskė Prancūzijoje vykusiame pusmaratonyje pagerino asmeninį rekordą ir tęsia pasirengimą Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms. Tiesa, lengvaatletė neskuba džiaugtis ir prisimena skaudžią traumą prieš pasaulio čempionatą: „Dirbame labai daug ir kai koją pakiša trauma būna labai apmaudu.“
Diana Lobačevskė
Diana Lobačevskė / Asmeninio archyvo nuotr.

Sekmadienį Diana Lobačevskė Prancūzijos mieste Ansi pusmaratonyje daugiau kaip minute pagerino asmeninį rekordą ir užėmė antrą vietą (1:11:33).

Patyrusi bėgikė jau senokai yra rami dėl kelialapio į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Lietuvos rinktinės maratonininkių lyderė turi geriausią rezultatą – 2 val. 28 min. 57 sek.

Sportininkė negalėjo dalyvauti praėjusiais metais Kinijoje vykusiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate, nes prieš svarbų startą patyrė traumą. Prieš Rio D.Lobačevskė tikisi išvengti traumų.

„Pagrindinis startas iki olimpinių žaidynių bus Europos čempionatas Amsterdame, kur bėgsiu pusę maratono. Ten bus svarbiau vieta, o ne rezultatas. Prieš čempionatą treniruosiuosi aukštikalnėse. Pirmą kartą bandysiu šią strategiją. Žiūrėsime, kaip pavyks“, – kalbėjo liepos 6-10 dienomis Nyderlandų sostinėje vyksiančiam čempionatui besirengianti bėgikė.

Dvi dukras auginanti sportininkė džiaugiasi, kad jai pavyko sėkmingai sugrįžti į profesionalų sportą: „Tikrai žinau tokių maratonininkių, kurios pagimdžiusios išvis nepavelka kojų. Kai kurios labai greitai atsigauna. Aš tarp tų laimingųjų.“

Asmeninio albumo nuotr./Diana Lobačevskė su dukra Atėne
Asmeninio albumo nuotr./Diana Lobačevskė su dukra Atėne

– Kas lėmė tokį gerą rezultatą Prancūzijoje?

– Viską lėmė mano pasirengimas. Mėnesį praleidau Portugalijoje, kur tikrai neblogai padirbėjau. Man padėjo treneris ir bėgimo partneris. Taip ir įgavau tą formą, o sąlygos Prancūzijoje tikrai nebuvo palankios – ir lietus, ir vėjas.

– Ar dar bus svarbių startų iki olimpinių žaidynių?

– Artimiausi startai bus Lietuvoje – Trakuose, Vilties bėgimas, Nike'o bėgimas. Labai darbinga man bus gegužė. O pagrindinis startas iki olimpinių žaidynių bus Europos čempionatas Amsterdame, kur bėgsiu pusę maratono. Ten bus svarbiau vieta, o ne rezultatas. Prieš čempionatą treniruosiuosi aukštikalnėse. Pirmą kartą bandysiu šią strategiją. Žiūrėsime, kaip pavyks.

– Jūs jau turite užtikrintą kelialapį į Rio, bet kitos maratoninkės dar pešasi tarpusavyje. Ar manote, kad Vaidos Žūsinaitės rezultato pakaks jam užsitikrinti?

– Mane jos rezultatas irgi labai nustebino. Tikrai nemanau, kad kažkas dar gali prabėgti greičiau nei per 2 val. ir 32 min. Atrodo, kad jos kišenėje jau tikrai yra tas trečias kelialapis.

Mindaugas Griškonis, Diana Lobačevskė ir dukra
Mindaugas Griškonis, Diana Lobačevskė ir dukra

Praėjus savaitei po gimdymo aš jau bėgiojau. Po trijų mėnesių – dalyvavau varžybose. O po devynių mėnesių jau bėgau pilną maratoną.

– Su kokiais tikslais važiuosite į Rio?

– Svarbiausia yra išvengti traumų. Praėjusiais metais prieš pasaulio čempionatą gavau traumą ir negalėjau dalyvauti. Dirbame labai daug ir kai koją pakiša trauma būna labai apmaudu.

– Jums puikiai pavyko sugrįžti į sportą po motinystės atostogų. Neseniai joms atsidėti nusprendė kita lengvaatletė Dovilė Dzindzaletaitė. Kaip jūs tai patyrusi galėtumėte įvertinti – ar labai sunku sugrįžti į profesionalų sportą po tokių atostogų?

– Kiekvienai skirtingai. Tikrai žinau tokių maratonininkių, kurios pagimdžiusios išvis nepavelka kojų. Kai kurios labai greitai atsigauna. Aš tarp tų laimingųjų. Esu dėkinga ir dukrytei, kuri man davė šansą toliau bėgioti. Buvo visko, bet ne tiek daug tų bemiegių naktų. Kai turi tikslą ir jis stipresnis už viską, tai viskas įmanoma.

Priklauso nuo to ir kaip pagimdysi, ar tas vaikelis miegos ar nemiegos. Svarbi čia ir motinos psichologinė būsena. Galbūt ji net nebenorės sportuoti pagimdžiusi. Jai gali būti svarbiau būti mama.

Mano atveju viskas susitvarkė labai greitai. Praėjus savaitei po gimdymo aš jau bėgiojau. Po trijų mėnesių – dalyvavau varžybose Lietuvoje ir laimėjau. Pati nesitikėjau. O po devynių mėnesių jau bėgau pilną maratoną.

– Olimpinėse dalyvausite su gyvenimo partneriu Mindaugu Griškoniu. Ar buvimas kartu padės svarbiausiose sezono varžybose?

– Mums tai bus jau antrosios olimpinės žaidynės kartu. Tai tikrai netrukdo, tik padeda. Didžiulis spyris ir palaikymas yra turėti mylimą žmogų šalia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius