-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentas gina naujas taisykles, o sportininkai peikia

Europos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Hansjorgas Wirzas teigia, kad naujos taisyklės, išbandytos per komandinį Europos čempionatą, vykusį šį savaitgalį, padidins susidomėjimą šia sporto šaka.
Olga Kučerenko
Olga Kučerenko / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Insidethegames.com nuotr /European Athletics Prezidentas Hansjorgas Wirzas
Insidethegames.com nuotr /Hansjorgas Wirzas

„Europos lengvosios atletikos federacija šiomis naujovėmis pademonstravo savo progresyvų mąstymą. Šiuo metu žengiame į naują konsultacijų ir ieškojimų fazę, norėdami kitais metais turnyrą padaryti dar įdomesnį. Mes svarstysime visus suinteresuotų pusių pasiūlymus – tiek televizijos, tiek sportininkų, tiek žiūrovų”, – sakė austras.

Matyt, mažiausiai teigiamų emocijų federacija sulauks iš pačių sportininkų. Rusijos šuolininkė su kartimi Julija Golubčikova, užėmusi antrą vietą, skundėsi, kad geriau pasirodyti jai sutrukdė naujovė, pagal kurią šuolininkas baigia pasirodymą po 4 nesėkmingo bandymo – 4,70 metro aukštyje ji galėjo suklysti tik kartą ir pralaimėjo lenkei Monikai Pyrek. Anksčiau šiame aukštyje būčiau galėjusi suklysti du kartus, šį kartą – nė vieno. Suprantu, kad idealu visus aukščius peršokti pirmu bandymu, tačiau kartais papučia vėjas, kartais atsitinka dar kas nors. Ir tenka galvoti ne apie šuolį, o apie likusių nesėkmingų bandymų skaičių. Su kiekvienu jų vidinė panika vis auga.”

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Julija Golubčikova naujosiomis taisyklėmis nepatenkinta
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Julija Golubčikova naujosiomis taisyklėmis nepatenkinta.

Šuolyje į tolį vietoj 6 mėginimų sportininkams buvo suteikiami 2, 3 arba 4. Rusijos atletė Olga Kučerenko taip pat mano, kad jeigu būtų galiojusios ankstesnės taisyklės, būtų pasirodžiusi geriau. Ji  pralaimėjo portugalei Naide Gomes ir taip pat liko antra. „Galėjau kovoti su ja ir nušokti 6,90 ar net 6,95 metro. Man kaip tik pritrūko dviejų bandymų“, – teigė ji po varžybų.

Priminsime, kad kol kas naujosios taisyklės galioja tik Europos lengvosios atletikos federacijos organizuojamam komandiniam Europos čempionatui, bet negalioja pasaulio ar žemyno čempionatuose, Aukso lygos bei „Grand Prix“ turnyruose.

Apie naujas taisykles su H.Wirzu netrukus diskutuoti galės ir Lietuvos sportininkai – austras liepos 15–19 dienomis viešės Kaune rengiamame Europos U-23 lengvosios atletikos čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius