Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Navardauskas tapo „IKI Velomaratono“ ambasadoriumi

Vienas žinomiausių Lietuvos dviratininkų ir daugkartinis „Tour de France“ dalyvis Ramūnas Navardauskas tapo didžiausio Baltijos šalyse dviračių renginio „IKI Velomaratonas“ ambasadoriumi. Sportininkas mano, jog tai padės garsinti dviračių sportą Lietuvoje, o jis pats turės galimybę daugiau kalbėti dviratininkų saugumo temomis.
Ramūnas Navardauskas tapo „IKI Velomaratono“ ambasadoriumi
Ramūnas Navardauskas tapo „IKI Velomaratono“ ambasadoriumi / Edgaro Buiko nuotr.

Profesionalią sporto karjerą baigęs dviratininkas teigia, jog tapti renginio ambasadoriumi sutiko nedvejodamas. „Ambasadoriumi vien savo noru netapau, buvau pakviestas „IKI Velomaratono“ sumanytojo Benedikto Vanago. Pokalbis buvo labai trumpas. Vos išgirdęs apie šansą tapti tokio gražaus renginio atstovu, iškart sutikau“ , – prisiminimais dalijosi R.Navardauskas.

Edgaro Buiko nuotr./Ramūnas Navardauskas tapo „IKI Velomaratono“ ambasadoriumi
Edgaro Buiko nuotr./Ramūnas Navardauskas tapo „IKI Velomaratono“ ambasadoriumi

Net du kartus „IKI Velomaratono“ finišą kirtęs pirmas, R. Navardauskas džiaugiasi renginio organizavimu ir pripažįsta, jog tai buvo viena iš priežasčių, paskatinusių jį prisidėti prie dviračių maratono. „Ne vieną kartą dalyvavau „IKI Velomaratone“ kaip dalyvis. Teko ir laimėti. Mane stebina renginio organizuotumas. Dalyvių noras važiuoti yra pavydėtinas ir įtraukiantis. Galimybė būti tokio gražaus renginio dalimi man didelė garbė“ , – atvirauja sportininkas.

R.Navardauskas teigia, jog ambasadorystėje mato galimybę viešai kalbėti svarbiomis temomis: „Savo dalyvavimu norėčiau populiarinti dviračių sportą Lietuvoje, skatinti saugumą kelyje, plėsti žinias apie dviračių sportą ir teigiamą sporto poveikį sveikatai.“

Sportininkas ir šiemet planuoja važiuoti dviračių maratone, profesionalų važiavime „CRAMO Sport“.

R.Navardauskas – daugkartinis Lietuvos plento dviračių čempionas ir užsienio varžybų nugalėtojas, atstovavęs profesionalioms tarptautinėms komandoms. Dviratininkas yra laimėjęs „Giro d'Italia“ ir „Tour de France“ etapus, taip pat iškovojęs Pasaulio plento dviračių čempionato bronzą. 2015 metais R. Navardauskas buvo išrinktas metų sportininku.

„IKI Velomaratonas“ vyks rugpjūčio 22 d. Vilniuje. Startas ir finišas numatytas prie LR Seimo rūmų. Dviratininkai mėgėjai pasirinktinai riedės 10, 20 arba 30 km trasa. Gerą pasiruošimą turintiems entuziastams skirta „CRAMO Semi-Sport“ (50 km) grupė, o profesionalams – „CRAMO Sport“ (50 arba 100 km). El.paspirtukų, vaikų bei „Terrasport“ riedučių, riedlenčių ir paspirtukų grupės dalyviai riedės atskiroje, 2,4 km ilgio trasoje. Dalyviai nemokamai (išskyrus sportininkų važiavimus) registruotis gali internetu iki liepos 25 d.: www.ikivelomaratonas.lt. Projektas bendrai finansuojamas Vilniaus savivaldybės biudžeto lėšomis ir Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius