Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Remigijus Kančys Berlyno maratone sieks įveikti olimpinį normatyvą

Prireikė net 12 metų, kad Lietuvis vyras išdrįstų įveikti maratono rungties olimpinį normatyvą. Ilgų distancijų bėgikas Remigijus Kančys jau šį sekmadienį legendiniame 42ąjame Berlyno maratone priims gyvenimo mestą iššūkį – 42,195km įveikti per 2:17:00val.
Remigijus Kančys
Remigijus Kančys / Alfredo Pliadžio nuotr.

Svajonės įgyvendinimui Remigijus Kančys ruošėsi kantriai ir nuosekliai. Tai įrodo daugkartinės pergalės didžiausiuose Lietuvos komerciniuose bėgimuose. Finišavęs pirmas 2014 metų Vilniaus Maratone, Remigijus Kančys buvo pripažintas Lietuvos Maratonų čempionu.  

Šių metų pasiruošimo ciklas bėgikui buvo tikras išbandymas, tačiau jis jau davė rezultatų. Remigijaus treniruočių partnerė Rasa Drazdauskaitė pasaulio lengvosios atletikos čempionate atbėgo pirma iš europiečių, pasiekdama  aukščiausią kada nors tokio lygio varžybose lietuvių iškovotą – 11-ą vietą. 

Remigijus Kančys yra Kauno sporto mokyklos „Viltis“ ir „Kauno Maratono“ lengvosios atletikos klubo treneris. Atletas yra aktyvus vietinių bendruomenių narys.

Jo kuruojamas projektas „Olimpinės Svajonės Link“ yra skirtas skatinti bėgimo kultūrą ir palaikyti bėgimu besimėgaujančius žmones. Berlyno maratoną Remigijus skiria „Mums Rūpi“ projekto globojamiems, su vėžio iššūkiu kovojantiems vaikams.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius