Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Rugsėjo 11-ąją laukiamas R.Adomaitienės šuolis į tolį Rio parolimpiadoje

Rugsėjo 11-osios naktį Lietuvos laiku Rio de Žaneiro parolimpiadoje šuolio į tolį varžybose startuos vienintelė Lietuvos parolimpinės rinktinės moteris – klaipėdietė lengvaatletė Ramunė Adomaitienė.
Ramunė Adomaitienė
Ramunė Adomaitienė / Copictures nuotr,

„Treniruočių metu buvo lengvas uraganas – tokiame vėjyje dar nesu šokusi. Atrodo, pakelia tave ir neša, padeda šokti. Varžybų stadionas bus uždaras. Tad kaip ten bus, ar pagal vėją šoksiu, ar prieš – bus laimės dalykas“, – po pirmųjų treniruočių Rio de Žaneire įspūdžiais dalinosi R.Adomaitienė.

Lengvaatletės trenerė ir mama Algina Marija Vilčinskienė prieš starto dieną pasakojo: „parolimpiadai ruošėmės taip, kad rimčiau negalima. Į šį pasiruošimą sudėjome viską – buvo ir traumos, ir gydėmės, ir vos ne vežimėlyje sėdėjom. Buvo griežtas kėlimasis, režimas, maistas. Mes turime savo užsibrėžtą rezultatą, o toliau – žiūrėsim. Atsirado naujos varžovės – kovosim“.

R.Adomaitienė parolimpinėse žaidynėse dalyvauja trečią kartą.

„Trečią kartą jau žinai, kas bus, ką reikia padaryti. Tiems, kurie pirmą kartą parolimpiadoje, aš nepavydžiu, labai sunku“, – kalbėjo 47 metų sportininkė.

Pagal iki Rio de Žaneiro parolimpiados parodytus geriausius asmeninius rezultatus F38 klasėje R.Adomaitienės (4.65 m) rezultatas yra penktas pasaulyje. Šios rungties lyderė – 27 metų brazilė Jenifer Santos (į tolį nušoko 4.72 m), antra – 25 metų lenkė Anna Trener-Wierciak (4.71 m), vos vienu centimetru (4.66 m) lietuvę lenkia kinė Junfei Chen ir 23 metų australė Taylor Doyler.

Klaipėdos miesto Sporto centro vaikų trenere dirbanti R.Adomaitienė – daugkartinė Europos, pasaulio čempionė ir prizininkė, pasaulio rekordininkė šuolio į tolį bei ieties metimo rungtyse, o šių metų birželį laimėjo Europos čempionato šuolio į tolį sidabrą.

Rio de Žaneiro parolimpinės žaidynės vyks rugsėjo 7-18 dienomis. Lietuvai jose atstovauja 13 sportininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius