Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai nusileido: sumokėjo milijoninę baudą už dopingo pažeidimus

Rusijos lengvosios atletikos federacija (RUSAF) nusileido spaudimui iš tarptautinės lengvosios atletikos bendruomenės ir pranešė sumokėjusi jai paskirtą 6,31 mln. JAV dolerių baudą.
Marija Lasickienė
Marija Lasickienė / „Scanpix“ nuotr.

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) bausmę Rusijai skyrė dar kovo mėnesį, kai buvo išaiškintas sukčiavimas šuolininko į aukštį Danilo Lysenkos dopingo byloje.

Dėl dokumentų klastojimo ir lengvaatlečio dopingo testų slėpimo tuomet buvo pateikti kaltinimai septyniems rusų pareigūnams ir skirta 5 mln. dolerių bausmė.

Iš pradžių buvo nustatytas ankstesnis baudos mokėjimo terminas – liepos 1-oji, bet rusai šios sumos sumokėti tikino negalintys – esą šalies lengvosios atletikos federacija nėra pajėgi surinkti tokio kiekio pinigų.

Liepą posėdžiavusi IAAF komisija nusprendė Rusijai papildomų sankcijų neskirti ir nukelti galutinį terminą į rugpjūčio 15-ąją.

Galiausiai, Rusija nusileido ir sumokėjo 5 mln. baudą ir 1,31 mln. dolerių už teisines išlaidas. Priešingu atveju IAAF šiai šaliai grasino išbraukimu iš savo narių.

„RUSAF šiandien sumokėjo pilną 6,3 mln. dolerių sumą IAAF ir įvykdė sankcijas, paskirtas kovo 12-ąją dieną, – oficialiame pranešime sprendimą komentavo RUSAF prezidentas Jevgenijus Jurčenka. – Įvykdyti šių įsipareigojimų nebūtume pajėgę be Rusijos Sporto ministerijos pagalbos. Ypač norėčiau padėkoti ministrui Olegui Matycinui ir jo profesionaliai komandai. Tikimės, kad šis sprendimas taps Rusijos atletų ir IAAF suartėjimo ženklu.“

Rusija iš tarptautinių varžybų buvo suspenduota dar prieš 2016 m. Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, o nuo tada visuose turnyruose šios šalies sportininkai dalyvauja varžydamiesi po neutralia vėliava.

Visgi išbraukus Rusiją iš IAAF narių sąrašo, šios šalies atletai negalėtų varžytis sporto renginiuose net po neutralia vėliava, tad kai kurie iš jų, pavyzdžiui šuolininkė į aukštį Marija Lasickienė, jau buvo pradėję svarstyti kitų šalių pilietybės priėmimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius