Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija nusipirko krūvą Ukrainos sportininkų

Rusijos ir Ukrainos lengvosios atletikos federacijos pasirašė sutartį, pagal kurią septyni Krymo sportininkai nuo šiol tarptautinėje arenoje galės ginti Rusijos garbę.
Vira Rebryk
Vira Rebryk / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarp šių sportininkų pateko ir Europos ieties metimo čempionė Vira Rebryk.

„Pasirašėme susitarimą su Ukrainos federacija dėl Krymo lengvaatlečių. Beliko tik keletas smulkių formalumų“, – rusų žiniasklaidai kalbėjo šios šalies lengvosios atletikos federacijos vadovas Vadimas Zeličenokas.

Pasak jo, nors žodinis susitarimas jau pasiektas, visi taškai ant „i“ bus sudėlioti penktadienį, kai dar kartą susitiks abiejų šalių sporto funkcionieriai.

Konfliktas tarp dviejų šalių lengvosios atletikos federacijų įsiplieskė kovą. Krymo aneksija ir prijungimas prie Rusijos sukėlė nemažai diskusijų ir nesutarimų tarp abiejų šalių sporto organizacijų dėl šiame regione sportavusių atletų. Ukraina nedavė paleidžiamųjų raštų sportininkams, kurie panoro pakeisti pilietybę, reikalaudama iš Rusijos sumokėti už atletų parengimą ir dalyvavimą varžybose.

Norą gauti Rusijos pilietybę buvo pareiškę devyni atletai. Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) nežinodama, ko griebtis, šiems sportininkams buvo pritaikiusi laikiną „karantiną“.

V.Rebryk net suskubo gauti Rusijos pilietybę, kad galėtų atstovauti savo naujai tėvynei per birželį vyksiančias Europos komandų pirmenybes. Be V.Rebryk, Rusijos pilietybę ir norą atstovauti rusų komandai pareiškė Kryme gyvenantys ir sportuojantys Rustamas Dremdžy (ieties metimas), Jevgenijus Semenenka (trišuolis), Aleksejus Sokirskis (kūjo metimas), bėgikai Ruslanas Peresiukas, Aleksandras Taradinas, Ksenija Savina, Anastasija Bondar, Fuadas Faržani ir Valerija Mara. Galutinis į Rusijos rinktinę priimtų sportininkų sąrašas bus paskelbtas artimiausiu metu.

Kiek ukrainiečiams buvo sumokėta už šiuos sportininkus, rusai neatskleidžia. Anksčiau žiniasklaidoje buvo minima, kad Ukraina paleidžiamuosius raštus išduos tik tuomet, kai Ukrainos lengvosios atletikos federacijai bus sumokėta 170 tūkst. JAV dolerių. Tiek kainavo parengti sportininkus varžyboms, jų išlaikymas ir alga. Žiniasklaidos duomenimis, pusę šios sumos rusai sumokėjo jau balandį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius