Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rybakovas: turėsiu daugiau galimybių

Šuolių į aukštį pasaulio čempionas Rusijos atletas Jaroslavas Rybakovas mano, kad artimiausiu metu šios rungties kylantiems rezultatams įtakos turės gerėjantis sporto inventorius.
Jaroslavas Rybakovas
Jaroslavas Rybakovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rusija

Pasak pasaulio čempiono, šuoliai į aukštį – rezultatais tobulėjanti rungtis. Susirenka stipriausi pasaulio šuolininkai ir rengia spektaklį. O rekordai – tik akimirkos, kad ir kokios puikios jos būtų. Šiandien 2,30 metro per kvalifikaciją gali įveikti 10–15 atletų. Bendras rungties lygis labai išaugo. Tie laikai, kai V.Brumelis rekordinius aukščius įveikdavo kitiems varžovams jau ilsintis, baigėsi“, – Rusijos leidiniui „Sporto tribūna“ sakė J.Rybakovas.

„Šuolio technikai nieko naujo nesugalvosi, ilgesnės kojos sportininkams taip pat neaugs. Esu skaitęs vieno specialisto samprotavimus, kad ateityje šuolininkai šokinės panašiai, kaip šuolininkai su kartimi. Manau – tai utopija. Rezultatai gerės tik dėl techninių naujovių. Visų pirma reikia lygių ir gerų sektorių. Prisiminkime, koks sektorius buvo Pekine: įsibėgėjimo takelis driekėsi ant skydų, kuriais buvo uždengta kliūtininkų vandens duobė. Toliau buvo keletas vietų, kuriose buvo uždengti laidai. Tad iš viso įsibėgėjimo takelis buvo iš trijų skirtingų dangų. Šuolininkų problema – pėdų traumos. Norint to išvengti, galbūt reikėtų bandyti pakeisti įsibėgėjimo takelio nuolydį atsispyrimo vietoje. Tuomet pėda bus statoma natūraliai. Tai pridėtų keletą centimetrų kiekvienam atletui“, – svarstė šuolininkas.

Paklaustas, kaip jo gyvenimas pasikeitė tapus pasaulio čempionu, rusas teigė: Tikiuosi, dabar turėsiu daugiau laisvės rinktis. Nereikės kiekvienose varžybose stengtis įrodyti, ko esu vertas. Atsiras daugiau laiko tobulinti techniką, rengtis kitoms varžyboms.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius