Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Semenya – lengvosios atletikos akademijos prezidentė

Pasaulio 800 metrų bėgimo čempionė iš PAR Caster Semenya atidarė savo vardo lengvosios atletikos akademiją.
Testų priežastis – Caster Semenya istorija
Caster Semenya užsiims ir nauja veikla. / „Scanpix“ nuotr.

„Caster Semenya Sports Academy” atidarymo ceremonijoje bėgikė pasirodė vilkėdama PAR nacionalinių spalvų sportinį kostiumą ir linksmą dryžuotą kepuraitę – pastaruoju metu sportininkė dėl visiems žinomų priežasčių viešumoje rodosi retai ir tai sukėlė didelį žiniasklaidos susidomėjimą. Vis nori išgirsti,  kada čempionė grįš į bėgimo takelį.

Kreipdamasi į žurnalistus C.Semenya visų pirma pabrėžė, kad visus sprendimus, susijusius su sportine karjera, priims pati. „Vaikystėje pati nusprendžiau, kad mano sportas bus lengvoji atletika, ir dabar tik nuo manęs priklauso, ar bėgiosiu toliau.”

C.Semenya nedalyvavo jokiose varžybose nuo pasaulio čempionato Berlyne praėjusių metų rugpjūtį ir visą šį laiką netilo kalbos apie jos lytį bei įvairiausius lyties nustatymo testus.

Taip pat sportininkė pabrėžė, kad gyvenimas nesibaigia vien lengvąja atletika: ji studijuoja Pretorijos universitete, be to, netrukus užims savo akademijos prezidentės postą. Su šia veikla ji sieja dideles viltis: „Čia sportuos vaikai iš neturtingų šeimų. Pati pakilau iki viršūnės iš pačios apačios, tad žinau, kaip sunku galvoti apie lengvąją atletiką, kai norisi bent kartą sočiai pavalgyti. Akademijoje ruošime naujus pasaulio čempionus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius