Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sendriūtė: mane stabdė trauma (nuotraukos)

Pasaulio lengvosios atletikos čempionate Berlyne disko metimo kvalifikacijos neįveikė traumuota Zinaida Sendriūtė. Trečiadienį 24 metų planetos pirmenybių debiutantė įrankį geriausiu antru mėginimu nuskraidino 54,55 metro ir tarp 37 startavusių dalyvių liko 31-a.
Lietuvė dėl traumos negalėjo išvystyti reikiamo greičio
Lietuvė dėl traumos negalėjo pasiekti reikiamo greičio. / Artūro Gimžausko nuotr.

„Žinoma, tai ne tas rezultatas, kokio galėjau tikėtis čia. Nelabai ir galėjau ką daugiau pasiekti, nes trauma sudėtinga klubo srityje“, – 15 min.lt sakė Z.Sendriūtė. Pirmu bandymu lietuvė diską nusviedė 52,85 m, antruoju rezultatą truputį pagerino – 54,55 m, trečias jo metimas nebuvo įskaitytas.

Jaučiau koją ir negalėjau maksimaliai visko atlikti, – sakė Z.Sendriūtė.

„Psichologiškai buvau gerai pasirengusi, bet pajutau, kad skauda, ir nebuvo tokio greičio, kokio reikia. Jaučiau koją ir negalėjau maksimaliai visko atlikti“, – pasakojo šįmet asmeninį rekordą (60,21 m) pasiekusi disko metikė.

Kodėl dalyvavo, jeigu buvo traumuota? „Galvojau startuoti ir pažiūrėti, kaip esu psichologiškai pasirengusi. Kuo daugiau tokių varžybų, tuo geriau. Anot gydytojo, labiau paveikti traumuotos vietos metimai negalėjo, – aiškino lietuvė. – Jei ne trauma? Praradau tris savaites, per kurias būčiau galėjusi tinkamai pasirengti. Kvalifikacijos riba man būtų įveikiama.“

Į finalą iš karto pateko disko metikės, įveikusios 61,50 metro kvalifikacijos ribą. Kitos iki trūkstamo dvylikos finalo dalyvių skaičiaus galimybę kovoti dėl medalių gavo pagal geriausią rezultatą. Įdomu, kad kvalifikacijos ribos nesugebėjo įveikti vietos favoritė Franka Dietzsch.

Pasaulio čempionės titulą gynusios 41 metų vokietės pirmieji du bandymai buvo nevykę, o paskutiniuoju ji diską nusviedė 58,44 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius