Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septynkovininkė Austra Skujytė: Europos čempionatas – gera treniruotė prieš Londono olimpiadą

Penktadienį Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione susirinko Lietuvos lengvosios atletikos rinktinė. Jai tai – viena paskutiniųjų treniruočių prieš birželio 27 d. – liepos 1 d. Helsinkyje (Suomija) vyksiantį Europos lengvosios atletikos čempionatą.
Austra Skujytė
Treniruotėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Viena rinktinės narių, 2004 m. Atėnų olimpiados sidabro medalio laimėtoja septynkovininkė Austra Skujytė Europos čempionate dalyvaus ne daugiakovėje, o tik šuolių į aukštį ir rutulio stūmimo rungtyse.

Atletė tikisi, kad tai jai bus labai gera treniruotė prieš pagrindinį startą Londono olimpinėse žaidynėse. A.Skujytė ketina pasivaržyti su geriausiomis Europos sportininkėmis dėl patekimo į pasirinktų rungčių finalus.

Europos čempionate Lietuvai atstovaus 24 sportininkai. Iš viso yra registruoti 1342 atletai iš visų 50 Europos lengvosios atletikos federacijų.

– Iki Europos čempionato beliko kelios dienos. Kokios jūsų sportinė forma ir savijauta?, – žurnalistai paklausė A.Skujytės per atvirą treniruotę.

– Sportinė forma gerėja. Lūkesčiai nėra patys didžiausi, nes dalyvauju ne septynkovės rungtyje. Užduotis yra dalyvauti varžybose su stipriomis šuolininkėmis į aukštį ir rutulio stūmikėmis ir pasidaryti gerą treniruotę prieš olimpiadą.

– Bėgikas Rytis Sakalauskas tikisi, kad pasirodymas Europos čempionate jam padės sumažinti jaudulį olimpiadoje. Ar to paties tikitės iš jūs?

– Galbūt. Viskas priklausys nuo rezultatų. Į abi rungtis, kuriose dalyvausiu, turėtų susirinkti pačios stipriausios europietės, nes jos dalyvauti turėtų ir Europos čempionate, ir olimpiadoje. Čempionatas joms bus pasiruošiamasis startas prieš olimpiadą, todėl tuose sektoriuose bus nemažos kautynės.

– Sau keliate kažkokius konkrečius tiklus Europos čempionate – patekti į finalą ar užimti tam tikrą vietą?

– Norėčiau prasibrauti į finalus. Tai, manau, įmanoma. Neužteks tik, kaip daugiakovėje, tik įveikti aukštį, o teks tą padaryti pirmais bandymais. Tai bus iššūkis, savęs išbandymas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius