-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalas Rusijoje – supykusi Marija Lasickienė atskleidė planus emigruoti

Rusijos sporto funkcionieriai patys sau kiša pagalius į ratus. Neatskleidę visų savo antidopingo laboratorijos mėginių Pasaulinei antidopingo agentūrai WADA jie greičiausiai vėl bus nublokšti į užribį. Su tokia situacija nebesitaikstys lengvosios atletikos žvaigždė Marija Lasickienė, kuri pareiškė, kad yra pasirengusi emigruoti iš Rusijos.
Marija Lasickienė
Marija Lasickienė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dukart pasaulio čempionė ir šią vasarą Berlyne Europos čempione karūnuota šuolių į aukštį žvaigždė Marija Lasickienė triumfo akimirkomis nesidžiaugė. Vokietijos sostinėje ir pasaulio čempionate Londone ji aukso medalius demonstravo be šypsenos veide, nes negalėjo girdėti Rusijos himno ir apsigaubti savo šalies vėliava.

Į pasaulio rekordą nusitaikiusi rusė varžybose demonstruoja geležinę kantrybę ir šaltus nervus, tačiau šventiniu laikotarpiu M.Lasickienė pratrūko. Lengvaatletė pareiškė, kad emigruos iš šalies, jeigu Rusija ir vėl bus suspenduota.

Situacija rimta. WADA sulaukė pašaipų, kai nusprendė sugrąžinti rusus į švarių sportininkų ratą ir panaikinti jiems sankcijas. Iš pradžių griežtą toną laikiusi pasaulinė organizacija padarė rusams svarbių nuolaidų. Viena iš jų – sankcijas panaikino sulaukus tik žodinio pasižadėjimo, kad dopingo sistemą išvysčiusi Maskvos laboratorija bus atverta nepriklausomiems ekspertams.

Rusai savo laboratoriją turi atverti iki gruodžio 31 dienos, kitaip sankcijos sugrįš ir sportininkams bus užtrenktos durys į tarptautines varžybas. Nepriklausomi ekspertai jau bandė patekti į antidopingo agentūrą gruodžio 17 dieną, bet buvo neįleisti, todėl sugrįžtančios sankcijos yra labai realus scenarijus.

„Sausio viduryje Marija Lasickienė neapibrėžtam laikui paliks Rusijos teritoriją, kad būtų prieinama dopingo kontrolieriams, jeigu WADA vėl suspenduos Rusijos antidopingo agentūrą“, – paskelbė šuolininkės į aukštį vyras, iš Lietuvos kilęs sporto komentatorius Vladas Lasickas.

Jeigu Rusija sugrįš į antidopingo šešėlį, šioje šalyje bus uždrausta atlikti dopingo patikrinimus ir šalyje besitreniruojantys atletai liktų užribyje.

Su TASS naujienų agentūra bendravusi M.Lasickienė yra pasirengusi to išvengti ir palikti gimtinę.

„Jeigu Rusijos teritorijoje dopingo kontrolė taps neįmanoma, mes ieškosime šalies, kurioje būtų atliekami dopingo testai, nes WADA privalo mus dažnai tikrinti. Pasirinktoje šalyje gyvensiu, kol situacija normalizuosis. Jeigu liksiu Rusijoje, man reiks praleisti visą sezoną. Nėra jokių minčių apie pilietybės keitimą. Neslėpsiu, situacija mane labai neramina ir turiu galvoti, ką reiks daryti, jei Rusija bus suspenduota“, – kalbėjo 25-erių lengvaatletė.

Šuolių į aukštį sektoriuje dominuojanti M.Lasickienė dėl Rusijos sankcijų negalėjo varžytis Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, tačiau nuo to laiko laimėjo visus svarbiausius titulus. Neutraliu statusu besivaržanti rusė neslepia, kad vienintelis likęs tikslas – aukso medalis Tokijo olimpinėse žaidynėse.

2019 metais jos laukia du svarbūs startai – Europos uždarų patalpų čempionatas Glazge ir pasaulio čempionatas Katare.

Alfredo Pliadžio nuotr./Marija Lasickienė ir Vladas Lasickas
Alfredo Pliadžio nuotr./Marija Lasickienė ir Vladas Lasickas

Situacija yra susirūpinusi ir dukart olimpinė čempionė Jelena Isinbajeva, kuri TASS teigė, kad sugrįžus sankcijoms laukia katastrofa.

„Jeigu mus vėl išmes, bus gedulas. Mūsų atletai visai negalės varžytis tarptautinėse varžybose. Tada galite pamiršti Tokijo olimpines žaidynes. Jeigu bus tokia tragedija, tai mūsų sportininkai išsiskraidys ir atstovaus kitoms valstybėms. Ir už tai nebus galima jų teisti“, – kalbėjo legendinė šuolininkė su kartimi.

„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Jelena Isinbajeva
„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Jelena Isinbajeva

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius