Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sonata Tamošaitytė – sidabrinis spindulys per barjerus (komentaras)

Šiandien Lietuvos lengvaatlečiams universiados startai nebuvo sėkmingi... tačiau tik iki paskutiniosios rungties. Sonata Tamošaitytė 100 metrų bajerinio bėgimo finale pagerino šalies rekordą ir iškovojo universiados sidabrą.
Sonata Tamošaitytė
Sonata Tamošaitytė / Augusto Četkausko nuotr.

100 metrų barjerinio bėgimo pirmajame pusfinalyje Sonata Tamošaitytė, per anksti startavusi, vėliau susivaldė ir dar kartą pagerino asmeninį rekordą – 13,28 sekundės. Ji bėgime liko trečia ir 21.45 val. Lietuvos laiku startuos rungties finale. Bendrojoje įskaitoje Sonata dalijasi 3–4 vietomis. Geriausią laiką pusfinalyje parodė turkė Nevil Yanit – 13,16 sekundės.

Turkė laimėjo ir finalinį bėgimą – 12,89 sekundės. S.Tamošaitytė dar kartą pranoko save – ji įveikė distanciją per 13,10 sekundės, iškovojo universiados sidabrą bei pasiekė naują šios rungties Lietuvos rekordą. Ankstesnis nuo 1996 metų priklausė Remigijai Nazarovienei. Be to, Sonata įvykdė B normatyvą dalyvauti pasaulio čempionate Berlyne (jis yra 13,11 sekundės).

Sonata Tamošaitytė: „Kol dar negaliu patikėti tuo, kas įvyko. Dariau viską, ką galėjau, negalvodama apie jokias vietas – tiesiog stengiausi kuo geriau atlikti savo darbą.“ Paklausta, ką atsakytų tiems, kas teigia, jog per mėnesį sprinte asmeninį rekordą pagerinti beveik pusė sekundės yra neįmanoma, Sonata sakė: „Mano rezultatai augo ne per vieną dieną, o pamažu." O ką naujoji Lietuvos rekordininkė mano apie tai, kad prieš U23 čempionatą Kaune sirgalių reikalavimai jai gali labai išaugti? „Visą sezoną kartojau ir dar kartą pasikartosiu – pagrindinis mano startas šiemet yra būtent čempionatas Kaune. Universiada buvo vienas iš pasirengimo čempionatui etapų.“

Karina Vnukova šuolių į aukštį kvalifikacijoje pirmuoju bandymu įveikė kartelę, iškeltą į  1,75 metro aukštį, o 1,80 metro aukštis jai nepakluso. Savo atrankos grupėje ji liko septinta, o bendroje įskaitoje – 16-a tarp 23 dalyvių. Penktadienio nuotaikomis kvalifikaciją įveikė sezono lyderė pasaulyje vokietė Ariane Friedrich – į finalą ji prasimušė vieninteliu sėkmingu bandymu (1,88 metro).

200 metrų pusfinalyje turėjusi startuoti Lina Andrijauskaitė bėgimo takelyje nepasirodė. Galima tik spėti, kad treneriai ją taupo rytoj vyksiančiai estafetei 4x100 metrų. Pusfinalyje greičiausia buvo Isabel Le Roux iš Pietų Afrikos – 23,39 sekundės.

Puikus rezultatas užfiksuotas 200 metrų finaliniame vyrų bėgime. Šio sezono Europos sprinto sensacija Ramilis Gulijevas iš Azerbaidžano (100 metrų šiemet įveikęs per 10,08 sekundės), distanciją įveikė per 20,04 sekundės ir tapo universiados čempionu. Artimiausią varžovą jis aplenkė beveik 0,5 sekundės – 200 metrų distancijoje tai yra maždaug 10 metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius