-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sporto „Oskaras“ – Isinbajevai

Du kartus olimpinė čempionė bei daugkartinė pasaulio rekordininkė šuolininkė su kartimi Jelena Isinbajeva antrą kartą per savo karjerą pripažinta geriausia metų sportininke pagal „Laureus“ sporto šlovės akademijos versiją.
Jelena Isinbajeva garbių akademijos narių apsuptyje
Jelena Isinbajeva – garbių akademijos narių apsuptyje. / zimbio.com nuotr.
„Scanpix“ nuotr./Jelena Isinbajeva
„Scanpix“ nuotr./Jelena Isinbajeva

Specialios ceremonijos Romoje metu apdovanojimą rusei įteikė akademijos nariai – legendinis Anglijos futbolininkas Bobby Charltonas, buvęs Prancūzijos futbolo rinktinės kapitonas Marcelas Desaili bei Italijos kalnų slidininkas Alberto Tomba.

Tai jau antrasis „Laureus“ akademijos apdovanojimas J.Isinbajevai – šį trofėjų ji gavo ir prieš dvejus metus, o tarp nominantų pateko penktus metus iš eilės.

„Neįtikėtina antrą kartą laimėti šį prizą. Noriu padėkoti akademijos nariams, kurie balsavo už mane. Jie visi yra labai iškilūs žmonės, patys sporte pasiekę neįtikėtinas aukštumas bei žinantys, kaip tai sunku, – dėkodama sakė lengvaatletė. – Atskirai noriu padėkoti savo treneriui Vitalijui Petrovui bei Sergijui Bubkai.“

Be kartininkės, į titulą taip pat pretendavo JAV tenisininkė Venus Williams, Australijos plaukikė Stepfanie Rice (tris kartus olimpinė čempionė Pekine), Etiopijos bėgikė Turinesh Dibaba (pirmą kartą olimpinių žaidynių istorijoje laimėjusi abi ilgų nuotolių rungtis – 5000 ir 10 000 metrų), meksikietė Lorena Ochoa (pasaulinio golfo reitingo lyderė) bei JAV kalnų slidininkė Lindsey Vonn (9-ą kartą laimėjusi Pasaulio taurę).

„Laurus World Sport Awards“ laikoma pagrindiniu metų sporto apdovanojimu, teikiamu už kiekvienų metų laimėjimus. Balsavimo teisę turi 46 akademijos nariai, visi jie – praeityje itin daug pasiekę sportininkai.

„Scanpix“ nuotr./Sergejus Bubka
„Scanpix“ nuotr./Sergejus Bubka

„Jelena vienareikšmiškai nusipelnė šio apdovanojimo, – sakė IAAF viceprezidentas, taip pat šuolininkas su kartimi Sergejus Bubka. – Nuo to laiko, kai ji pasiekė savo pirmą pasaulio rekordą, praėjo šešeri metai. Ir visus šiuos metus ji yra vienvaldė rungties lyderė, padariusi šuolį su kartimi viena populiariausių lengvosios atletikos rungčių. Ji – pirmoji moteris, įveikusi 5 metrus, jos sąskaitoje – 24 pasaulio rekordai. Jai prieš akis dar daug metų sporte – ir kas žino, kaip toli ji gali eiti...“

Beje, dėl pasaulį purtančios ekonomikos krizės apdovanojimo ceremonija šiemet buvo gerokai kuklesnė nei pastaraisiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius