-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jamaikos pakerėtas

JAV rekordininkas bei antrasis pagal pajėgumą planetos sprinteris, amerikietis Tysonas Gay’us lankėsi Jamaikoje, ir teigia, jog suprato – kultivuoti lengvąją atletiką šioje saloje liepė pats Dievas.
Tyson Gay
Tysonas Gay'us. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

T.Gay’us lankėsi kito sprinterio Asafos Powello vardo fondo surengtame koncerte praėjusią savaitę. Sportininkas yra tikras, kad ši sala artimiausiu metu taps idealia treniruočių vieta visiems pajėgiausiems pasaulio bėgikams. Anot amerikiečio, Jamaikoje kone visus metus yra puikus oras, o jei atsiras ir reikiama infrostruktūra, būtina trenioruotėms ir gyvenimui – tai jau jamaikietiškas sportinis rojus. Esu tikras, jei viskas, kas būtina treniruotėms ir gyvenimui bus prie pat stadiono, sala neatsigins norinčių čia treniruotis sportininkų“, – sakė T.Gay'us, grįžęs į JAV.

Oras – svarbus faktorius. Norėdamas treniruotis geromis sąlygomis, aš turiu skristi į Floridą. O Jamaikoje geriau nei Floridoje ar Kalifornijoje. O koks čia maistas! Ožiukas kario padaže, aki (vietinių vaisių rūšis), sūdyta žuvis. Pirmą kartą gyvenime ragavau kokosų pieno – jis puikiai malšina troškulį ir gaivina. Dabar suprantu kodėl Asafa ir kiti Jamaikos vaikinai jo geria tiek daug.”

Pasak liudininkų, vienintelis dalykas, ko Tysonas dar neišbandė – tai nacionaliniai Jamaikos šokiai, tačiau draugystė su saulėtos salos atletais šį minusą artimiausiu metu tikrai ištaisys ir jamaikiečiams būdingas plastiškumas net ir sprinte atsiras ir pas amerikietį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius