Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stiprinti bėgimo kultūrą Lietuvoje sieks naujas maratono direktorius ir ambicinga taryba

Prie „Danske Bank Vilniaus maratono“ organizatoriaus VšĮ „Tarptautinis maratonas“ vairo stoja naujas vadovas. Juo tapo ilgametę renginių organizavimo patirtį turintis Darius Valavičius. Siekiant skatinti žmonių aktyvumą suformuota ir nauja taryba.
„Danske Bank Vilniaus maratono“ akimirka
„Danske Bank Vilniaus maratono“ akimirka / A. Didžgalvio nuotr.

Tikslas – tapti regiono lyderiais

Stiprėjanti bėgimo kultūra šalyje, ir „Danske Bank Vilniaus maratonas“ – didžiausias maratonas regione. Su tokiais ambicingais tikslais darbą pradeda naujas bėgimo varžybų direktorius Darius Valavičius. 12 metų renginių organizavimo patirtį turintis vadovas teigia, jog didelis dėmesys bus skiriamas bėgimo renginių kokybės gerinimui, naujos kartos edukacijai.

„Bėgti maratono į Lietuvą kviesime stiprių sportininkų ir naujų dalyvių iš užsienio, skatinsime maratono distancijos (42,195 km) dalyvių skaičiaus augimą. Tai didžiausias bėgimo renginys Lietuvoje, esu įsitikinęs, ilgainiui tai taps ir didele visus įtraukiančia miesto švente“, – sako D.Valavičius.

VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Valavičius
VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Valavičius

„Danske Bank Vilniaus maratonas“ šių metų rugsėjo 9 d. organizuojamas jau 15-ąjį kartą. Maratonas Vilniuje kasmet sulaukia virš 14 tūkstančių dalyvių ir yra didžiausias bėgimo renginys Lietuvoje. Per pastaruosius 5 metus šiame renginyje dalyvavo beveik 70 tūkstančių bėgikų.

Direktoriui talkins nauja taryba

Bėgimo mėgėjų kultūros formavimo bei renginių kokybe rūpinsis ir nauja VšĮ „Tarptautinis maratonas“ taryba. Jos vadove tapo Roma Puišienė, orientavimosi kalnų dviračiais pasaulio čempionato organizatorė ir UAB „Med Grupė“ savininkė.

Taryboje išlieka maratono Vilniuje įkūrėjas Ignas Staškevičius, Kornelijus Čelutka, „BaltCap“, naujai prisijungia Vilius Aleliūnas, Lietuvos orientavimosi sporto federacijos (LOSF) vykdomasis direktorius, Arnoldas Rogoznyj, „Open Initiative Lithuania“ ir Rokas Pečiulaitis, „Contrarian Ventures“.

„Smagu prisijungti prie stiprios komandos. Tikiuosi, kad mums pavyks ne tik sukurti ir dovanoti šventę miestui, bet ir pritraukti į Vilnių vis pajėgesnius sportininkus, bei padaryti „Danske Bank Vilniaus maratoną” prestižiniu bėgimo renginiu regione. Taip pat puoselėti ir auginti naujas tradicijas, tokias kaip „Trakų triatlonas“, kuris kviečia išbandyti vieną sparčiausiai augančių ištvermės sporto šakų pasaulyje – triatloną“, – sako R. Puišienė.

Naujoji VšĮ „Tarptautinis maratonas“ taryba. Iš kairės: tarybos pirmininkė R. Puišienė, I. Staškevičius, K. Čelutka, A. Rogoznyj, V. Aleliūnas, R. Pečiulaitis.
Naujoji VšĮ „Tarptautinis maratonas“ taryba. Iš kairės: tarybos pirmininkė R. Puišienė, I. Staškevičius, K. Čelutka, A. Rogoznyj, V. Aleliūnas, R. Pečiulaitis.

VšĮ „Tarptautinis maratonas“ priklauso 5 renginiai: „Danske Bank Vilniaus maratonas“, „Moterų bėgimas“, “Trakų triatlonas“, „Kalėdinis bėgimas“ ir konferencija „Ruoškis bėgti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius