Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedų trenerį stebina Mykolo Aleknos svoris ir kūnas

Geriausi pasaulio disko metikai netrukus vėl susirungs tarpusavyje. Prieš šį mėnesį vyksiantį Europos lengvosios atletikos čempionatą du Švedijos disko metikai, likę be apdovanojimų pasaulio čempionate Judžine liepą, parodė nuostabius rezultatus.
Mykolas Alekna
Mykolas Alekna / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ne tik Danielis Stahlis, bet ir kitas Švedijos disko metikas Simonas Petterssonas nusviedė diską per 70 metrų per varžybas Noršiopinge savaitgalį.

S.Pettersonnas net pasiekė savo asmeninį rekordą, geriausiu bandymu numetęs 70,42 m.

Toks rezultatas labai pradžiugino abiejų švedų trenerį Vesteinną Hafsteinssoną, kuris apžvelgė ir kitus elitinius disko metikus.

Buvęs disko metikas iš Islandijos V.Hafsteinssonas treniruoja S.Pettersonną nuo 2013 metų, kai šiam tebuvo 19 metų, o jo diskas leidosi ties 49 metrų žyme.

Tačiau S.Pettersonnas kasmet meta diską vis toliau, pernai iškovojo sidabrą Tokijo olimpinėse žaidynėse, o dabar laimėjo Švedijos čempionato auksą, pagerinęs savo rekordą ir privertęs trenerį iš naujo įvertinti savo auklėtinį.

„Manau, kad turiu pergalvoti jo galimybes. Galvoju, jis gali numesti 73–74 metrus ateityje. Taip nemaniau iki šiol, – kalbėdamas „Aftonbladet“ apie savo 28 metų auklėtinį pripažino V.Hafsteinssonas. – Simonas dar neparodė visko, jis dar turi porą metų tobulėjimo. O sekti, kaip jis meta taip toli su tokiu lengvumu, yra stebėtina.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Simonas Petterssonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Simonas Petterssonas

Buvo įprasta matyti, kad diską toli meta galingi ir stiprūs vyrai, tokie kaip Virgilijus Alekna ar olimpinis čempionas Danielis Stahlis.

Tačiau pasaulio čempionate ant prizinės pakylos užlipo 19-metis, kurio sudėjimas yra kitoks.

„Atsirado Mykolas Alekna, kuris sveria 10 kg mažiau nei Simonas, – lygino V.Hafsteinssonas. – Alekna yra geriausias disko metikas, kokį esu matęs. Yra beprotiška, kad toks mažas ir lieknas vaikinas gali numesti tiek toli.

Tai verčia mane permąstyti ir dėl Simono galimybių.“

„Scanpix“/AP nuotr./Mykolas Alekna
„Scanpix“/AP nuotr./Mykolas Alekna

194 cm ūgio M.Alekna yra žemiausias iš elitinių disko metikų, tarp kurių ir 198 cm ūgio bei 105 kg S.Pettersonnas irgi yra prie lieknesnių.

Pavyzdžiui, dvimetrinis D.Stahlis sveria 155 kg. Bronzą pasaulio čempionate laimėjęs 199 cm ūgio Andrius Gudžius yra 136 kg svorio.

Pasaulio čempionas slovėnas Kristjanas Čehas būtų tarp aukščiausių Slovėnijos rinktinės krepšininkų su savo 206 cm.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mykolas Alekna, Kristjanas Čehas ir Andrius Gudžius.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mykolas Alekna, Kristjanas Čehas ir Andrius Gudžius.

Būtent 23 metų slovėnas ir laikomas pagrindiniu favoritu pagerinti nuo 1984 metų gyvuojantį Rytų Vokietijos disko metiko Jurgeno Schulto pasaulio rekordą (74,08 m).

„Taip, šis vyras tai gali, – apie K.Čehą sakė V.Hafsteinssonas. – Veikiausiai jis bus tas, kuris pagerins pasaulio rekordą. Klausimas tik vienas – kada.“

Suprasti akimirksniu

  • Europos sporto pirmenybės šią savaitę prasidės Miunchene, kur rugpjūčio 11–21 d. varžysis dvylikos sporto šakų atletai.
  • Lengvosios atletikos varžybos vyks rugpjūčio 15–21 d., o disko metimo finalas numatytas rugpjūčio 19 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius