Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taip greitai lietuviai dar nebėgo: Rytis Sakalauskas – 100 metrų per 10,08 sekundės

Rytis Sakalauskas bėgo greičiausiai Lietuvos istorijoje, tačiau rekordas dėl kiek per stipraus palankaus vėjo bus neįskaitytas.
Rytis Sakalauskas
Rytis Sakalauskas / A.Pliadžio nuotr.

Žukovske (Rusija) jau 54-ą kartą vykusiose brolių Znamenskių atminimo varžybose R.Sakalauskas nugalėjo, finale 100 metrų įveikęs rekordinių tempu – per 10,08 sekudnės.

Sau priklausantį Lietuvos rekordą (10,14 sek.) 24-erių sprinteris pagerino 0,06 sekundės, tačiau naujasis rekordas nebus įskaitytas dėl per stipraus palankaus vėjo. Jis siekė 2,3 metrų per sekundę, o leidžiama riba yra 2 m/sek.

Lietuviui už nugaros liko turkas Ramilas Gulijevas (10,15 sek.) ir rusas Aleksandras Brednevas (10,19 sek.).

Brolių Znamenskių atminimo varžybose startavo dar trys Lietuvos lengvaatlečiai.

Šuolininkas į tolį Povilas Mykolaitis pakartojo savo geriausią sezono rezultatą (7,80 m) ir užėmė penktą vietą. Nugalėjo rusas Aleksandras Menkovas (8,06 m). 

Savo geriausią sezono rezultatą (1:47.78) pakartojo ir Vitalijus Kozlovas. 800 m bėgime jis finišavo septintas. Pirmą vietą užėmė ukrainietis Aleksandras Osmolovyčius (1:46,87).

Sonata Tamošaitytė 100 m barjerinio bėgimo atrankoje finišavo ketvirta (13,23 sek.) ir šeštu rezultatu pateko į finalą, kuriame distancijos nebaigė. Nugalėjo baltarusė Alina Talai (12,79 sek.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius