-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarsi pasakoje: dėl kilnaus tikslo medalį pardavusi olimpietė gavo ir pinigus, ir medalį

Lenkijos ieties metikė Maria Andrejczyk turėjo pasijusti tarsi pasakoje. Padariusi gerą darbą – aukcione pardavusi savo vienintelį olimpinį medalį ji gavo ir pinigus, ir atgavo medalį.
Maria Andrejczyk
Maria Andrejczyk / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokijo olimpinėse žaidynėse sidabru pasipuošusi 25-erių M.Andrejczyk išsiskirti su apdovanojimu nusprendė praėjus vos savaitei po didžiausio karjeros laimėjimo.

„Tikroji medalio vertė visada liks mano širdyje. Aš sunkiai kovojau ir kentėjau pastaruosius penkerius metus, kad jį laimėčiau, bet pats medalis tėra daiktas. Užuot gulėjęs ir rinkęs dulkes, jis gali išsaugoti kitų gyvybes. Noriu, kad jis turėtų tikrą galią, todėl nutariau pateikti jį aukcionui ir padėti sergančiam vaikui“, – sprendimą parduoti medalį aiškino Lenkijos ieties metikė.

Pradinė medalio kaina aukcione siekė 200 tūkst. zlotų (apie 44 tūkst. eurų), bet už medalį galiausiai sumokėta 106 tūkst. eurų. Jį įsigijo Lenkijos prekybos tinklas „Žabka“.

Gautus pinigus M.Andrejczyk iš karto pervedė į skubios širdies operacijos laukiančio 8 mėnesių berniuko Miloszeko Malyso mamos sąskaitą. Kilnus olimpinės vicečempionės poelgis atkreipė ir kitų dėmesį, tad berniuko šeimai pavyko surinkti visus reikalingus 325 tūkst. eurų.

O tuomet nutiko ir dar vienas stebuklas. Medalį įsigijęs prekybos tinklas nusprendė grąžinti jį jo savininkei. „Esame sujaudinti šio gražaus ir nepaprastai kilnaus mūsų sportininkės poelgio. Nusprendėme prisidėti prie berniuko operacijos ir nupirkti medalį, bet jis turi likti pas jo šeimininkę, kuri parodė išskirtinę širdį“, – pranešė „Žabka“ atstovai.

Moterų ieties metimo finale Tokijuje kartu su M.Andrejczyk dalyvavo ir lietuvė Liveta Jasiūnaitė. Ji užėmė 7 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius