-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tęsiasi Rusijos lengvaatlečių dopingo byla

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija vėl nuo bet kokių varžybų nušalino 7 Rusijos lengvaatletes, kaltinamas dopingo mėginių sukeitimu. Anksčiau sportininkės savo šalies federacijos buvo nubaustos dvejų metų diskvalifikacija ir terminas jau baigėsi arba baigsis netrukus. Ši diskvalifikacija galios iki birželio mėnesio.
Diskvalifikuotosios J.Sobaleva ir J.Fomenko
Diskvalifikuotosios J.Sobaleva ir J.Fomenko / „Scanpix“ nuotr.

Nuo varžybų ir toliau nušalintos lieka Olga Jegorova, Darja Piščialnikova, Jelena Soboleva, Svetlana Čerkasova ir Julija Fomenko. Jų diskvalifikacijos terminas buvo skaičiuojamas nuo dienos, kai buvo pažeistos taisyklės, t. y. kai buvo paimti dopingo mėginiai (2007 metų pavasaris).

Tačiau faktas, kad minėtos sportininkės ir Gulfija Chanafejeva bei Tatjana Tomašova įtariamos sukeitusios mėginius, buvo paskelbtas tik 2008 metų liepos 31 dieną. Tik tuomet sportininkėms buvo uždrausta startuoti varžybose, tarp jų ir Pekino olimpiadoje.

Rusijos lengvosios atletikos federacija 2008 metų spalio 20 dieną sportininkes diskvalifikavo dvejiems metams, tačiau IAAF nesutiko su nuobaudos dydžiu, terminų skaičiavimo tvarka ir kreipėsi į tarptautinį arbitražo teismą Lozanoje. Siekiama, kad diskvalifikacijos terminas būtų prailgintas iki 4 metų, o pati nuobauda būtų skaičiuojama nuo 2008 metų liepos.

Jau paskelbta, kad teismo posėdžiai bus surengti birželio 12 ir 13 dienomis. Teisėjai nagrinės ir kitą susijusią bylą – sportininkių skundą dėl Rusijos federacijos skirtų nuobaudų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius