Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Tradicija: šimtai žmonių Vilniuje bėgo į 31-ąjį aukštą

Jau devintą kartą surengtas tradicinis bėgimas į Europos dangoraižį. Šimtai aktyviai nusiteikusių žmonių nepabūgo iššūkio įveikti trasą laiptais iki 31-ojo aukšto. Kartu tai buvo ir Lietuvos bėgimo taurės 10 etapas.
Bėgimas į Europos dangoraižį.
Bėgimas į Europos dangoraižį. / Roko Lukoševičiaus nuotr.

Prie starto linijos dalyviai stojo kas pusę minutės, kad nebūtų grūsčių lipant. Pirmajame etape geriausią rezultatą užfiksavo 2022 ir 2023 metų šio bėgimo čempionas Jaunius Strazdas – 3 min. 18,2 sek. Antrą rezultatą pasiekė Ignas Kazlauskas (3 min. 19,1 sek.), trečią – ukrainietis Vitalijus Kuznecovas (3 min. 26,3 sek.).

Moterų lyderėmis tapo Gitana Akmanavičiūtė (4 min. 1,6 sek.), Sandra Liutkė (4 min. 10,5 sek.) ir Inga Bartkė (4 min. 12,1 sek.). Po dešimt greičiausių sportininkų pateko į superfinalą, kur buvo varžomasi dėl apdovanojimų. Jie dar sykį turėjo įveikti 31-ą aukštą ir finišuoti su vaizdu į nuostabią Vilniaus panoramą nuo dangoraižio terasos. Dalyviai superfinale startavo pagal pirmajame bėgime pasiektus rezultatus.

Superfinale triumfavo I.Kazlauskas (3 min. 14 sek.). Lyderio poziciją 25-ajame aukšte praradęs J.Strazdas (3 min. 22,2 sek.) turėjo atsisveikinti su čempiono titulu ir užėmė antrąją vietą. Trečias liko Raimondas Vorobjovas (3 min. 28,1 sek.).

„Čia bėgau ketvirtą kartą ir žinau, kad J.Strazdas bėga puikiai. Aš tiesiog atidaviau visas jėgas ir stengiausi pagerinti savo rezultatą. Nesitikėjau, bet pavyko nugalėti. Po pirmo bėgimo skirtumas nuo lyderio buvo nedidelis, bet pradžioje bent penki vyrai bėgo panašiose ribose ir maišėsi vienas tarp kito. Finalas buvo tikrai įdomus ir galėjo baigtis bet kaip. Galiu pasakyti, kad reikėjo dirbti iki pabaigos. Stengiausi džiaugtis kiekvienu laipteliu, kad ir kaip sunku bebūtų“, – pabrėžė I.Kazlauskas.

Tarp moterų triumfavo žinoma ilgų nuotolių bėgikė G.Akmanavičiūtė, superfinale finišavusi per 3 min. 48,6 sek.

„Planas laimėti yra visada. Po pirmo starto turėjau nemažai rezervo, bet mane išties labai nudžiugino superfinalo bėgimas, kuris buvo gerokai stipresnis nei pirmasis. Todėl patenkinta esu ne tik pergale, bet ir rezultatu. Šis bėgimas yra sudėtingas, todėl negalima atsipalaiduoti nei trupučio“, – šypsojosi G.Akmanavičiūtė.

Praėjusių metų čempionė, viena geriausių Lietuvos ekstremalaus bėgimo su kliūtimis (OCR) atstovių Sandra Liutkė (4 min. 13,5 sek.) šįkart liko antra, o trečioji pozicija atiteko I.Bartkei (4 min. 22,0 sek.).

„Europos“ aikštėje per renginį buvo įrengta pramogų ir poilsio zona. Čia buvo galima ekranuose žiūrėti dalyvių bėgimą realiuoju laiku, palaikyti bėgikus ir atsigaivinti gaiviaisiais gėrimais. Taip pat skambėjo įkvepianti muzika, buvo įrengta laisvalaikio erdvė.

Bėgimo į 148 m aukščio verslo centrą „Europa“ rekordai pasiekti dar 2007 metais. Moterų rekordas priklauso olimpinei prizininkei penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei – 3 min. 28,6 sek. Vyrų rekordas Vitalijui Gorlukovičiui – 2 min. 55,6 sek.

Bendroje LBT įskaitoje po šio etapo lyderiu tapo Paulius Stankevičius. Tarp moterų pirmauja Rima Stankevičė. Klubų įskaitoje dominuoja „Origami runners“.

LBT 11 etapas – „Bėgam už Marijampolę“ – vyks gegužės 26 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius