Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų pusmaratonį laimėjo baltarusis Genadijus Verchovodkinas ir Rasa Drazdauskaitė

Saulėtą ir šiltą gegužės sekmadienį Trakuose trečią kartą vyko tarptautinės bėgimo varžybos, tad nuo pat ryto senojoje Lietuvos sostinėje buriavosi bėgimo profesionalai ir mėgėjai, atvykę išmėginti savo jėgas 21,097 km, 10 km ir 5 km distancijose, šiaurietiškojo ėjimo varžybose ar 1 km komandiniame bei vaikų bėgimuose.
Pusės maratono bėgimas Trakuose
Pusės maratono bėgimas Trakuose / Alfredo Pliadžio nuotr.

Šiais metais Trakų pusmaratonyje finišą kirtusių dalyvių skaičius gerokai viršijo 2000.

Į renginį susirinkusius dalyvius pasveikinusi Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė džiaugėsi, jog Trakų pusmaratonis ne tik pritraukia lankytojų, bet ir keičia vietinių gyventojų suvokimą apie laisvalaikį: „Trakų pusmaratonis prisideda prie miesto gyventojų gyvenimo kokybės gerinimo – tikrai pastebime daugiau sportuojančių, bėgiojančių. Matydami daug bėgiojančių žmonių varžybose, treniruotėse, vietiniai gyventojai patys įsitraukia į šią veiklą, taip pat pastebėjome, jog kiekvienais metais vis daugiau vaikų noriai dalyvauja Trakų pusmaratonyje.“

Kaip ir prieš metus, į Trakų pusmaratonį susirinko beveik visi stipriausi Lietuvos bėgikai. Vyrų grupėje varžėsi šalies bėgimo lyderiai Justinas Beržanskis, Valdas Dopolskas, Remigijus Kančys, Mindaugas Viršilas, pusmaratonio rungtyje atstovavo Rasa Drazdauskaitė, 10,5 km distancijoje – Vaida Žūsinaitė.

„Mūsų šalies ištvermingiausiems bėgikams konkurenciją sudarė užsienio šalių sportininkai, tai atsispindi ir rezultatuose. Šiais metais sulaukėme dalyvių paraiškų iš 20 valstybių, tarp kurių ne tik kaimynai lenkai ar baltarusiai, bet ir bėgikai iš Kinijos, Portugalijos, Turkijos, Vietnamo, JAV, Ispanijos ir kitų valstybių,“ – kalbėjo Trakų pusmaratonio organizatorius Evaldas Martinka.

Pagrindinėje Trakų pusmaratonio distancijoje varžėsi beveik 600 dalyvių. Vyrų kategorijoje, kaip ir pernai, pergalę iškovojo užsienietis – pusmaratonį laimėjo baltarusis Genadijus Verchovodkinsd (1 val. 07 min. 13 sek.).

Antrąją vietą pusmaratonio rungtyje iškovojo Remigijus Kančys, atsilikęs nuo nugalėtojo 20 sekundžių, o trečioji vieta atiteko portugalui Ricardo Diasui (1:09:38). Valdas Dopolskas 21,097 km distanciją įveikė per 1 val. 09 min. ir 46 sek. ir vyrų įskaitoje liko ketvirtas.

„Šiais metais sulaukėme dalyvių paraiškų iš 20 valstybių, tarp kurių ne tik kaimynai lenkai ar baltarusiai, bet ir bėgikai iš Kinijos, Portugalijos, Turkijos, Vietnamo, JAV, Ispanijos ir kitų valstybių,“ – kalbėjo Trakų pusmaratonio organizatorius Evaldas Martinka.

Pusmaratonio rungtyje moterų kategorijoje antrus metus iš eilės pergalę išplėšė Rasa Drazdauskaitė (1:20:54.), o antroji finišavo Monika Vilčinskaitė (1:25:31), kuri, beje, yra pernai metais pusmaratonio rungties antros vietos laimėtojos dvynė sesuo. Trečioji finišavo Indrė Plegevičiūtė, rungtį įveikusi per 1 valandą 37 minutes ir 38 sekundes.

Trakų pusmaratonio 10,5 km bėgimo rungtyje prie starto linijos stojo virš 800 dalyvių. Pergalė atiteko Justinui Beržanskiui ir Vaidai Žūsinaitei.

10,5 km vyrų kategorijoje J. Beržanskiui, įveikusiam rungtį per 34 minutes ir 16 sekundžių, konkurenciją sudarė užsienio šalių bėgikai. Lenkas Bartlomiejus Osioras atbėgo antras (34:58), o baltarusiui Alekesjui Čemodanovui (35:19) atiteko trečioji 10,5 km rungties vieta. Beje, 2014 metų Trakų pusmaratonio 10,5 km rungties nugalėtoju taip pat buvo J. Beržanskis.

Tarp moterų nugalėjusi Vaida Žūsinaitė finišavo po 40 minučių ir 16 sekundžių. Antra vieta atiteko Eglei Krištaponytei (41:21), o trečioji 10,5 km rungties moterų kategorijoje liko iš Lenkijos atvykusi Beata Pokrzywinska-Osior, įveikusi rungtį per 44 minutes.

Trumpesniame 5 km nuotolyje save išbandyti panoro arti 600 bėgikų. Greičiausiai rungtį, per 16 minučių ir 27 sekundes įveikė ir antrą pergalę per vieną dieną Trakuose iškovojo Justinas Beržanskis. Antras finišo liniją kirto pernai metų 5 km rungties nugalėtojas Paulius Bieliūnas (17:05 min.), o trečiasis, kaip ir prieš metus, atbėgo Augustas Jakubynas (17:53 min.).

5 km moterų įskaitoje pirma atbėgo pusmaratonio rungties antrosios vietos laimėtojo sesuo – Loreta Kančytė, (19:59 min.), antroji vieta atiteko Ainai Jonaitei (20:16 min.), o vos trimis sekundėmis atsilikusi Loreta Bliujienė (20:19 min.) užėmė trečiąją vietą.

Gausiais plojimais ir garsiais šūksniais sportiškiausios EUROVAISTINĖS Trakų pusmaratonio komandos titulą priėmė bėgimo bendruomenė „Bėgimo klubas“. Daugiau nei 160 šio kolektyvo bėgikų ant apdovanojimų pakylos sunkiai tilpo ir be konkurencijos tapo gausiausiu kolektyvu visoje Trakų pusmaratonio istorijoje.

Vasariškai šiltą dieną patys jauniausi renginio dalyviai tradiciškai jėgas ir kojų stiprumą išbandė vieno kilometro nuotolyje, o šeimos varžėsi komandinėje 1 km rungtyje – trasoje dar vėžimėliuose gulinčius ateities bėgikus stūmė tėveliai.

Pasak organizatorių, bėgimo tradicijas senojoje Lietuvos sostinėje atgaivinęs tarptautinis Trakų pusmaratonis vyks ir kitąmet – bėgimo profesionalai ir mėgėjai Trakuose bus laukiami 2016 m. gegužės 8 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius