Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Traumų iškamuota A.Palšytė pakeitė trenerį ir metodiką: „Karjerą galiu tęsti dar ilgai“

Šeštadienį Vilniuje vyko Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės varžybos bei Lietuvos lengvosios atletikos klubų čempionatas. Šalies čempionų titulą apgynė Vilniaus sporto klubas „Cosma“ – ekipos lengvaatlečiai laimėjo 7 rungtis.
Airinė Palšytė / Vytauto Dranginio nuotr.
Airinė Palšytė / Vytauto Dranginio nuotr.

Moterų šuolių į aukštį rungtyje triumfavo trejų olimpinių žaidynių dalyvė Airinė Palšytė (185 cm).

„Po praėjusios vasaros buvo priimta daug sprendimų, dėl ko keitėsi treniruočių aplinka, lokacija, treniruočių metodika. Vienas iš priimtų sprendimų buvo šokti iš trumpesnio įsibėgėjimo.

Pastaraisiais metais mane kamavo daug traumų, tad trumpesnį įsibėgėjimą man pavyksta kontroliuoti labiau negu pilną.

Tačiau trumpesnis įsibėgėjimas turi ribų – nesugeneruoju pakankamai greičio ir jėgos. Iki tam tikro aukščio jis yra geras, bet norint šokti labai aukštai, reiktų šokti iš pilno.

Po žiemos matysime, kas pasiteisino, kas ne ir pavasarį žinosime, kaip ruoštis vasarai“, – apie esminį žiemos pokytį pasakojo A.Palšytė.

LLAF taurės varžybose sportininkei pritrūko nedaug, kad peršoktų 190 cm – antro bandymo metu šokant tokį aukštį kartelė priliesta nežymiai.

Prieš žiemos sezoną „Cosma“ narė daug laiko praleido Miuncheno olimpiniame centre, o prie jos pavardės starto protokole nurodomas naujas treneris – estas Indrekas Tustitas.

„Mano treneris yra estas, jis dirba su aukščiausio lygio sportininkais, ne tik lengvaatlečiais. Visai neseniai jis grįžo iš „Australian Open“ teniso turnyro, kuriame dirbo su Kaia Kanepi.

Tai žmogus, kuris per savo karjerą padėjo begalei aukšto lygio sportininkų, treniravo Gerdą Kanterį, Aną Čičerovą. Su juo pradėję dirbti sportininkai dažnai sugeba pratęsti karjerą vėlesniame amžiuje – treneris padeda išlaikyti kūną išlaikyti sveiką.

Keista kalbėti apie vyresnį amžių, kai man 30-imt, bet būdama tokio amžiaus, su tinkama metodika, tinkamais pratimais, savo karjerą galiu tęsti dar ilgai“, – apie trenerį papasakojo A.Palšytė.

Antrą vietą Lietuvos klubų čempionate iškovojo Šiaulių „Piramidė“, trečią – Vilniaus „Cosma“ antroji ekipa. Iš viso dėl apdovanojimų pirmoje sporto klubų grupėje varžėsi 14 lengvosios atletikos komandų.

Išsamiau apie rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius