-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Traumuota Semenya atideda egzaminus

Lyties skandalu po pasaulio lengvosios atletikos čempionato pagarsėjusi Pietų Afrikos sportininkė Caster Semenya per daug traumuota psichologiškai, kad galėtų laikyti egzaminus universitete, teigia jos treneris.
Pergalė C.Semenyai gali brangiai kainuoti.
Pergalė C.Semenyai gali brangiai kainuoti. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ji labai pavargusi nuo viso to“, – laikraščiui „Beeld“ teigė treneris Michaelis Seme. C.Semenya pasaulio čempionato Berlyne laimėjo 800 metrų  bėgimo aukso medalį, tačiau netrukus turėjo atlikti lyties testą. Buvo įtariama, kad ji turi ir vyriškų, ir moteriškų lyties organų.

Pretorijos universitetas, kur C.Semenya studijuoja sporto mokslą, sutiko atidėti egzaminus, kol ji bus pasirengusi. „Laimė, universitetas puikiai supranta susiklosčiusią situaciją ir aiškiai pasakė, kad šiuo metu egzaminai jai turėtų rūpėti mažiausiai“, – vietos žiniasklaidai sakė M.Seme. Egzaminai turėtų prasidėti lapkričio 4 dieną.

C.Semenyai neleidžiama bendrauti su žiniasklaida, o komentuoti ką nors aštuoniolikmetės atžvilgiu atsisako ir šalies Lengvosios atletikos federacija. „Nieko nežinome apie jos egzaminus. Nekomentuojame C.Semenya ir su ja susijusių naujienų“, – BBC sakė sportininkės vadybininkas Phiwe Mlangeni-Tsholetsane'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius